L’Ajuntament de Pego adjudica per més de 370.000€ la parcel·la 60C del sector I

Esta parcel·la, de 1.610m², ha tingut un licitador. La seua venda està afectada pel patrimoni municipal del sòl, el que vol dir que els diners de la venda estan vinculats a unes funcions concretes que marca la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge i per tant no es poden destinar a qualsevol partida pressupostària.
Ha pujat hui a plenari l’ adjudicació de la parcel·la 60 C del PAI Sector I. Esta s’ha adjudicat a l’únic licitador de la mateixa, Certain S.L., per 370.305€ més IVA.




Explicava el regidor d’Hisenda que «és una parcel·la que està afectada pel patrimoni municipal del sòl, així que ningú es pense que la finalitat d’eixos diners és per a despesa ordinària, sinó que està fiscalitzada per Llei». D’altra banda, apuntava Carmelo Ortolà que «ja es decidirà en el seu moment a què es destinaran eixos diners». No obstant, qualificava l’adjudicació com a «una situació positiva que un inactiu de l’Ajuntament, que tenia immobilitzat […], s’haja revertit en diners per a l’Ajuntament».




Des de Compromís preguntaven si eixos diners es podrien usar per a ampliar el consistori.




El secretari municipal anava directament a la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP), al seu article 99 (pàgina 54), per a llegir el contingut referent a la finalitat amb què es poden usar els diners que estan afectats pel patrimoni municipal del sòl.

«Les actuacions d’interés social hauran de tindre alguns dels fins següents:

a) Obtenció de sòls i execució dels elements pertanyents a la xarxa primària de l’ordenació estructural, sempre que no estiguen adscrits o inclosos en una àrea de repartiment.

b) Execució d’obres d’urbanització no incloses en unitats d’execució.

c) Obtenció de sòl i construcció d’equipaments de la xarxa secundària l’execució dels quals no estiga prevista a càrrec dels propietaris del sòl.

d) Actuacions d’iniciativa pública destinades a la renovació urbana, reforma interior o rehabilitació de vivendes.

e) Conservació i millora del medi ambient, de la infraestructura verda, de l’entorn urbà i protecció del patrimoni arquitectònic i del paisatge.

f) Gestió i promoció de sòl en actuacions d’iniciativa pública».

Carmelo Ortolà contestava al portaveu de Compromís que «l’ampliació de l’Ajuntament té dotació pressupostària. Hi ha actualment 350.000€ que són els dos anys d’aportació del conveni de Penya Roja». Comentava també que «ja s’està executant a l’oficina tècnica el projecte d’enderrocament de la casa annexa al consistori perquè realment està en males condicions».


Este punt era aprovat per unanimitat.
1301 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!