S’obri la porta a revisar l’ordenança d’ocupació de via pública a Pego

En el plenari ordinari d’ahir el regidor de Compromís Josep Nadal va proposar més claredat en l’ordenança d’ocupació de via pública, una qüestió que va ser ben rebuda per l’equip de govern, que va obrir la porta a treballar tota la corporació conjuntament per actualitzar i clarificar dita ordenança.
El plenari ordinari d’ahir dijous, 8 de maig, va ser més breu del que és habitual, entre d’altres coses perquè no hi havia punts a debatre en l’ordre del dia i tampoc es va presentar cap moció. No obstant, en el torn de precs i preguntes es va parlar d’informació turística, de l’ordenança d’ocupació de la via pública, de la política a Ràdio Pego (a una setmana de la constitució del Consell d’Administració) i de la modificació urbanística que blindaria la quota de muntanya a la que poder urbanitzar.




En esta notícia focalitzem en l’ordenança d’ocupació de la via pública. El regidor de Compromís, Josep Nadal va exposar que “estan un poc embolicades, està tot bastant dispers”, el que duia a afirmar que “quan la llei no està clara i concisa afavoreix que hi haja favoritismes i que la gent no sàpiga massa bé cap a on pegar” i demanava que “hi haja una ordenança més clara i que tot el món sàpiga el que ha de pagar”.




Carmelo Ortolà, regidor de seguretat vial, comentava que “últimament estem rebent moltes sol•licituds de renovació de l’ocupació de la via pública” i és que hi ha diverses modalitats (anuals, temporals, etc). És per això que li demana a Nadal que “si hi ha algun problema en concret que el comunique perquè es puga revisar”. D’altra banda, també reconeixia que és un tema polèmic perquè depèn molt d’on estiga ubicat un establiment. Per exemple, informava que les voreres han de tenir, com a mínim 1.20m. lliure perquè puga passar un carro o una cadira de rodes. Ortolà obria la porta a una revisió de l’ordenança perquè esta té prou anys.




Per la seua banda, l’alcalde Enrique Moll, comentava que “hi hagut algun malentès entre alguns propietaris de bars o restaurants perquè hi ha diferents tipologies de bars i restaurants” i comentava que sempre s’ha intentat que tots pogueren treure taules al carrer, sobretot arrel de l’aplicació de la Llei contra el tabac.




Conxa del Ruste comentava que “potser la normativa siga abans de la Llei del tabac […] per tant si es revisa i s’aclareix, es poden acabar les suspicàcies”. L’alcalde li contestava que “potser és el moment de fer una gran pacte entre els que estem ací i revisar eixa normativa”.

El popular Fernando Gil reconeixia que la qüestió és “prou complexa” i ampliava la problemàtica a l’afegir, a l’ocupació de la via pública, la taxa del fem que han de pagar els restauradors.




Carmelo Ortolà informava que la taxa de fem que paguen els bars està relacionada amb els metres quadrats que ocupa el local.
738 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!