A Pego també arranca la campanya electoral al Parlament Europeu

Este matí el municipi s’ha despertat amb els panells electorals on s’apeguen els cartells de campanya i algunes pancartes. Ràdio Pego, com a emissora municipal, “no distribuirà espais gratuïts de propaganda electoral en les eleccions distintes a les municipals”, segons el Règim Electoral General.
En 2014 l’inici de la campanya electoral al Parlament Europeu ha coincidit en el dia d’Europa. Un dia que commemora el moment en què el ministre francès d’Exteriors, Robert Schuman va presentar la declaració del Carbó i l’Acer que incloïa uns pocs països europeus. Esta declaració es considera el germen del que actualment és la Unió Europea.
Les eleccions europees al Parlament Europeu es realitzen cada cinc anys. Amb elles la ciutadania de la Unió Europea elegiran als nous eurodiputats i, per primera vegada, la presidència de la Comissió Europea també depèn dels resultats d’estes eleccions.

Les funcions principals del Parlament Europeu són:

• Debatre i aprovar, junt al Consell, la legislació de la UE. També és necessari comptar amb el Parlament per a permetre o no l’entrada de nous països a la UE.

• Sometre a control a d’altres institucions de la UE, en especial a la Comissió, per a garantir el seu funcionament democràtic. Per exemple, donar el vist-i-plau a la composició de la nova Comissió Europea i vetar-la o fer que dimitisca.

• Debatre i adoptar el pressupost de la UE.


La intensitat de la campanya electoral al Parlament Europeu als municipis no és comparable a la dels comicis municipals, autonòmics o generals. No obstant això, Pego hui ha despertat en campanya. Com ho ha notat la població? Perquè han aparegut els panells on es peguen els cartells electorals i pancartes en alguns carrers de Pego.Com a mitjà municipal, hem d’informar que no tenim competència per cedir espais gratuïts de propaganda electoral en estes eleccions. L’article 3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, determina que “Les emissores de radiodifusió sonores de titularitat municipal no distribuiran espais gratuïts de propaganda electoral en les eleccions distintes a les municipals”.

718 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!