La fuga del Barranc de Sant Antoni reparada

Aquest matí els treballadors de l’ajuntament han procedit a solucionar el problema del col•lector d’aigües i residus de la partida de Sant Antoni. Una pedra de grans dimensions dificultava la bona succió de les aigües cap a la depuradora, el que provocava una important fuga en eixa zona que ja no causarà més dificultats. Divendres passat una telefonada anònima d’un veí de Pego a aquesta casa va advertir d’una fuga al Barranc de Sant Antoni. L’home que va trucar estava preocupat per dues qüestions: d’una banda, per la perillositat que aquesta eixida incontrolada d’aigua i residus podia suposar per a les persones que d’ací a poc pujaran fins a l’ermita de Sant Antoni per a acudir al Porrat i celebrar el dia del patró dels animals; d’altra banda, l’amoïnava la vessant mediambiental, el que podien comportar les filtracions dels residus incontrolats al subsòl pegolí.

La regidoria d’Aigües i Medi Ambient ja tenia localitzada dita fuga, ja que el col•lector d’aigües va ser danyat per les intenses i fortes precipitacions que van tenir lloc a la Marina Alta a octubre. Aleshores el dany va ser reparat, però les reiterades pluges durant tot el mes van tornar a tocar l’estructura del col•lector de Sant Antoni acumulant al seu si una gran quantitat de pedres i grava el que ha provocat la situació actual de fuga d’aigües i residus.

Fins ara el problema s’havia solucionat parcialment realitzant extraccions periòdiques de la grava i pedres que s’acumulava. Des d’aquest matí, però el problema ha arribat a la seua arrel, una roca de grans dimensions que taponava el pas de l’aigua i els residus cap a la depuradora. Com explicava el regidor d’Aigua i Medi Ambient, el socialista Andreu Dominguis, ha fet falta un motor i una pala per a poder extraure tota l’aigua acumulada i veure la gran pedra. A partir d’ara el col•lector tornarà a la realitzar la seua funció de canalització d’aigües i residus cap a la depuradora de Pego.



659 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!