940 alumnes d’Infantil i Primària inicien avui el curs escolar 2011/2012 a Pego

La novetat enguany resideix en el fet que 1r i 2n d’ESO, cursos que s’impartien fins ara a les distintes escoles del municipi, començaran les classes al nou institut. En educació secundària el curs està previst que comence a Pego a partir del 26 de setembre en les noves instal•lacions de l’IES ‘Enric Valor’ al Passeig Michel.
Hui és un d’eixos dies ben especials per als més menuts i joves de casa, perquè hui la gran majoria comencen les classes el que significa retrobament en els amics i les amigues, un sense fi d’activitats i un dia diferent després de dos mesos de vacances. Per als pares i les mares també és un dia important perquè, a partir de hui, molts no hauran de pagar ningú perquè es quede les hores centrals del dia amb els fills i les filles; les àvies i els avis, a partir de hui, també descansaran durant més temps.

A Pego, 940 alumnes d’infantil i primària, inicien el curs escolar. Bé, tots o quasi tots eixos alumnes, ja que els més menuts, els de tres anys, ho faran de manera progressiva, per tal d’anar, a poc a poc, coneixent la nova aula, els nous companys, el nou mestre o la nova mestra. No obstant, la xifra global és eixa, 940 xiquets i xiquetes de 3 fins als 11 anys, que tornen a les aules.

La novetat per a aquest curs 2011/2012 és que els col•legis públics pegolins no absorbiran els cursos de 1r i 2n d’ESO, considerats d’educació secundària. Fins ara ho havien hagut de fer perquè el vell institut no tenia aules suficients per a albergat aquest alumnat que, antigament, abans del canvi de model educatiu, estudiava a les escoles. Enguany, però, està previst que les classes d’aquest nou curs de secundària s’inicien a les noves instal•lacions educatives de l’IES ‘Enric Valor’, situades al Passeig Michel. Eixe fet, també serà notícia, perquè d’una banda, és un esdeveniment molt desitjat per professorat, alumnat, AMPA i corporació municipal i perquè l’inici del curs, està previst que es retarde un poc més que l’oficial, ja que la data estimada d’ocupació total està marcada per al 26 de setembre. Així les coses, enguany Ambra, Carolina Sala i Rosalia Bondia tan sol impartiran educació Infantil i Primària.

El CP Ambra enguany tindrà 102 alumnes d’Infantil, 70 matriculats en el Programa d’Ensenyament en Valencià, el total ofertat i 32 en el Programa d’Integració Progressiva, quedant per cobrir 39 vacants. En educació Primària té 261 matriculats, 148 en el PEV i 113 en PIP, quedant lliures 33 vacants.

El CP Carolina Sala, que dóna íntegre el Programa d’Ensenyament en Valencià té 65 matriculats en Infantil, quedant 10 vacants lliures. En Primària comptem amb 137 alumnes, quedant 5 places vacants.

El CP Rosalia Bondia, que també dóna íntegre el Programa d’Ensenyament en Valencià té 39 matriculacions en Infantil, quedant 34 vacants. En Primària són 108 matriculacions, quedant 42 vacants.

Pel que fa al col•legi concertat Sant Antoni, que només oferta el Programa d’Integració Progressiva, en Infantil té 73 matriculacions i compta amb 2 places vacants. En Primària compta amb 155 matriculacions el que li suposa tenir un excés de cinc alumnes, ja que té assignades 150 places de tota la Primària.

Les xifres totals ens donen a Pego 279 matriculacions en educació Infantil, 174 d’elles en PEV i 105 en PIP. Pel que fa a l’educació Primària, hi ha un total de 661 matriculacions per a aquest curs 2011/2012, 393 en el PEV i 268 en el PIP. El que suma un total de 940 alumnes en Infantil i Primària, la majoria dels quals comencen hui les seues classes.
511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!