900 018 018, el nou telèfon contra l’assetjament escolar que estarà actiu a partir de l’1 de novembre

El servei estarà disponible les 24 hores del dies els set dies de la setmana serà atès per professionals com són psicòlegs i treballadors socials. Està destinat a alumnes, famílies, personal dels equips docents i, en definitiva, totes aquelles persones que patisquen o coneguen algun cas d’assetjament escolar. Les telefonades són gratuïtes, anònimes i no apareixeran en la factura del telèfon.

telefono-escolar-comenzara-funcionar-noviembre_tinima20161020_0071_5El nou telèfon contra l’assetjament escolar és el 900 018 018. És el número que el Ministeri d’Educació ha posat en marxa per a lluitar contra el bullying les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i que començarà a funcionar a partir de l’1 de novembre perquè encara que siga festiu, per al telèfon contra l’assetjament no hi ha festa sostenen des del Ministeri d’Educació. Està destinat a alumnes, famílies, personal dels equips docents i, en definitiva, totes aquelles persones que patisquen o coneguen algun cas d’assetjament escolar.

Les telefonades a este servei, que es troba emmarcat dins del Pla estratègic de Convivència Escolar, són gratuïtes, anònimes i no apareixeran en la factura del telèfon, com ocorre també amb el 016, el telèfon contra la violència de gènere.

Estes seran ateses per psicòlegs, treballadors socials, sociòlegs i juristes. Atendran uns o altres depenent del cas i, en el cas que estos professionals siguen coneixedors d’un cas d’assetjament greu, ho traslladaran a les forces de Seguretat de l’Estat perquè puguen actuar.

A més, hi haurà una atenció específica per als alumnes amb discapacitat auditiva o de la parla, ja que es posa a disposició d’estos usuaris un servei de missatgeria de text a través d’Internet per mitjà de Telegram, així com l’atenció d’un agent en llenguatge de signes per video-xat o video-telefonada a través de Skype. Una demanda que va dur a terme el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), que va denunciar que no s’havia sol·licitat com a requisit esta accessibilitat a l’hora de l’adjudicació d’este servei que, per ara, ostenta per un any el call center AlcaláBC, encara que pot ser prorrogable.

Amb este telèfon, que ha sigut cedit gratuïtament per Google, el Ministeri pretén mapejar este tipus de casos amb informació actualitzada i poder actuar des de l’Administració. Segons les últimes dades que oferix el Ministeri d’Educació, que fan referència a l’any 2010, el bullying és un problema que afecta el 4 % de la població estudiantil menor de 18 anys.

 

1673 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!