720 músics participaren dissabte en la trobada de bandes de la Marina Alta

Pego es convertí el dissabte en l’epicentre musical de la Comunitat en acollir l’assemblea de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la trobada de bandes de la Marina Alta.

La reunió de la Federació començà vora les 10 i mitja del mati, amb la benvinguda de l’alcalde de Pego, Enrique Moll, en el teatre municipal, on es van donar cita més de 400 persones, representants de cinc-centes cinquanta societats musicals de la Comunitat Valenciana. L’esdeveniment va servir per acomiadar a l’expresident de la Federació de Societats Musicals, Pedro Rodríguez, qui ha renunciat al càrrec per tal d’incorporar-se a la vida política. I, per primera vegada en la seua història, l’ens té una presidenta, Daniela González, qui va ser rebre el recolzament quasi unànime de l’assemblea elegida, amb més del 97% dels vots emesos.

La reunió va comptar amb la presència del president comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a la Marina Alta, Manuel Gavilà, i els expresidents de la Federació Ángel Asunción, Vicent Escrig i José Almería.

Aquesta cita de la Federació de Societats Musicals es va convertir en una festa per a Pego, en estar acompanyada de la trobada de bandes de la Marina Alta, que es va organitzar amb el suport de l’Ajuntament de Pego, les diputacions d’Alacant, de València i de Castelló, de la Generalitat Valenciana i el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura.

Hi van participar més de 720 músics, membres de 17 societats musicals de la comarca, que van ser: la Unió Musical de Beniarbeig, Agrupació Musical el Siguili, Agrupació Musical la Rectoria, Sociedad Lírico Musical de Benissa, Unió Musical la Primitiva, Agrupació Artística Musical de Denia, Associació Musical el Verger, Unió Musical de Gata de Gorgos, Grup Instrumental de Jesús Pobre, Unió Musical de Ondara, Agrupació Musical de Parcent, Centre Artístic Musical de Pedreguer, Agrupació Musical de Pego, Agrupació Musical Cultural de Teulada, Centre Artístic Musical de Xàbia, Asociación Musical jalonense y Espai Música Jove López Cabrera del Verger.

La desfilada començà en el carrer la Pau per a passar per davant del teatre municipal, on va ser presenciada per l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Cultura, Laura Castellà, i per la nova presidenta de la Federació, Daniela González.

Les bandes van recórrer els carrers del centre del municipi per arribar al Pla de la Font, sota l’atempta mirada del nombrós públic, arribat des de diferents localitats de la Marina Alta. En l’últim lloc va desfilar l‘Agrupació Musical de Pego, que en arribar al Pla de la Font, tancà l’acte interpretant el pasdoble Vila de Pego, de José Albero, que va sonar així:

La festa de la música a Pego va concloure amb una paella gegant per als músics i per a tots els qui van voler gaudir d’ella, preparada per una coneguda marca valenciana d’alimentació.

 

1530 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!