340.000 sol·licituds per a participar als bancs de llibres de #XarxaLlibres

Dilluns va acabar el termini perquè les famílies sol·licitaren formar part del programa, amb 113.204 sol·licituds a Alacant, 41.800 a Castelló i 185.905 a València fins a les 10 hores. A partir d’ara els centres realitzaran les comandes de llibres al juliol i les famílies tindran els llibres preparats a les aules dels seus fills i filles quan comence el curs el 8 de setembre. Cada ajuntament –que està a l’espera de noves instruccions per part de la Conselleria– fixarà els terminis per al cobrament de la segona fase per part de les famílies mitjançant l’ingrés de les quantitats corresponents a cada alumne una vegada validats els llibres per part dels centres.
El programa XarxaLlibres, que té com a objectiu garantir a les famílies la gratuïtat dels llibres de text i material curricular, arriba a la recta final. Dilluns s’esgotava el termini perquè les famílies sol·licitaren la participació en la segona fase del programa i en el banc de llibres. A falta d’unes hores perquè es tancara l’aplicació informàtica, la Conselleria d’Educació remetia una nota de premsa informant que #XarxaLlibres havia registrat 340.909 sol·licituds provinents de tot el territori, de les quals 113.204 corresponen a les comarques d’Alacant, 41.800 a les de Castelló i 185.905 a les comarques de València.

Localment s’està a l’espera de noves instruccions per part de la Conselleria d’Educació per a poder accedir a les dades que han introduït els diferents col·legis pegolins i poder consultar les adhesions a la segona fase de Xarxa Llibres. I conseqüentment, poder gestionar els períodes de pagament de l’ajuda. A Pego, en la primera fase es van validar 664 sol·licituds i 631 d’elles van ser aprovades. Les 33 sol·licituds no concedides han estat per motius diversos: 3 d’elles es van desestimar perquè van ser demanades per alumnes de Batxillerat (no inclòs en el Pla) i les altres 30 sol·licituds es van excloure perquè ja comptaven amb altres tipus d’ajudes o beques.

La segona fase de les ajudes incloses en #XarxaLlibres consisteix en el cobrament de fins a cent euros en tornar els llibres en un bon estat d’ús.

En primer lloc, els centres han verificat les sol·licituds i, en concret, la informació relativa a la quantitat de llibres lliurats per cada família i el seu estat. Una vegada validada esta informació han bolcat les dades en un programa informàtic, al qual tenen accés els ajuntaments. Les corporacions municipals, una vegada consultades les dades, són les responsables de gestionar els períodes de pagament de l’ajuda, aportada a parts iguals per Generalitat, Diputació i ajuntaments. Cal recordar que, en les localitats que comptaven amb un informe desfavorable de sostenibilitat financera, la Generalitat completarà la part de les ajudes que li correspon a l’ajuntament.

Els centres realitzaran les comandes de llibres al juliol i les famílies tindran els llibres preparats a les aules dels seus fills i filles quan comence el curs, el 8 de setembre.
730 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!