28 de juny i 26 de desembre de 2017 seran festa local

Hui el ple ha aprovat per unanimitat les dates en què serà festa al poble de Pego l’any que ve. A diferència dels dos últims anys, en 2017 el municipi tornarà a tenir com a festivitat local el segon dia de Nadal i l’últim dimecres del mes de juny, dia del patró de Pego.


p1290037La regidora de Festes, Rebeca Bañuls, ha presentat hui al ple ordinari d’octubre les festes locals per a 2017. Els pobles poden triar dos dies per a celebrar les seues festivitats pròpies. En 2017, a diferència de 2015 i 2016, Pego tornarà a tindre com a festes locals les que tradicionalment celebra i és que l’any que ve la Generalitat no ha triat com a festa autonòmica el 26 de desembre, el que havia permès en els anys anteriors alliberar el 2n dia de Nadal i tindre com a dia festiu el dia de la Crosta. Així les coses, Rebeca Bañuls proposava al ple que en 2017 el 28 de juny, dia de l’Ecce-Homo i el 26 de desembre, 2n dia de Nadal, com a festes locals.


p1290031
Ressaltava el portaveu de Ciutadans de Pego Independents, Carmelo Ortolà, que amb l’elecció del 28 de juny com a dia de la Sang, l’Ajuntament estava mantenint vigent l’acord signat en el seu dia amb la Confraria de l’Ecce-Homo i la Junta Central de Moros i Cristians que fixava la celebració del patró del poble el dimecres següent a l’últim cap de setmana sencer del mes de juny. Esta observació la feia, sense nomenar-ho, tenint en compte la polèmica que es va obrir l’any passat al voltant d’esta data per part de la Junta Central de Moros i Cristians.

Les festes locals per a 2017, 28 de juny i 26 de desembre, quedaven fixada per unanimitat del ple.

2939 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!