250 persones en la concentració convocada per Dones Cabal

 

Amb aquestes paraules començà la concentració que tingué lloc ahir a la plaça Maria Cambrils de Pego. Lloc on es donaren cita unes 250 persones en resposta a la convocatòria feta per Dones Cabal amb la intenció de donar seu suport a la jove de 15 anys, que denuncià, fa unes setmanes, una agressió sexual grupal que va patir a Pego, a l’estiu del 2018, per part de quatre joves, també menors, que anaven al seu mateix institut.

El col·lectiu feminista començà l’acte demanant respecte a la intimitat dels implicats en els fets, abans de donar lectura a un manifest en què mostrà la seua ràbia, dolor i indignació davant la violació de la jove. Dones Cabal va denunciar, a més, tot tipus de comportaments masclistes que «lamentablement –diuen- es repeteixen per tot el món dia rere dia».

L’acte va reunir a la plaça Maria Cambrils a veïns i veïnes, així com membres de la corporació municipal, davant dels quals, l’associació exigí una seguretat real i efectiva per a les dones.

I, a més de defendre la igualtat de gèneres, i recalcar que l’educació és l’eina fonamental per aconseguir-la i establir unes relacions sanes i d’igual a igual, Dones Cabal denuncià la cultura de la violació, estesa en diferents àmbit de la societat.

D’altra banda, la corporació municipal tractarà en la sessió ordinària del ple del mes d’abril, que tindrà lloc el dijous, l’adhesió de l’Ajuntament de Pego al protocol de col·laboració i coordinació entre les forces de seguretat de l’Estat i la policia local per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere.

Fotos: “Txin”.
Manifest llegit:Manifest 01042019-Final

1291 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!