25 anys d’una excel·lent convivència al Quintet de Metalls Al Vent

La formació pegolina va oferir divendres passat un concert molt dinàmic, ple de sorpreses i, sobretot, d’un humor extraordinari que va fer riure i somriure a tot el públic present durant tota l’actuació. El Quintet de Metalls Al Vent del concert del 25 aniversari va estar format per Ferran Femenia i Marc Oltra (trompetes), Ximo Tur (trombó), Ferran Ferrando (trompa) i Juanjo Martín (tuba). A més, va comptar amb els reforços de Joan Lluís Alemany (tuba), Josep Mengual (trompeta) i Felipe Fuertes (trombó).

20170616_200942Divendres passat, 16 de juny, la regidora de Festes Rebeca Bañuls, inaugurava l’apartat cultural i musical de les Festes de Pego 2017 amb la presentació, al pati de la Casa de Cultura de Pego, del concert del 25 aniversari del Quintet de Metalls Al Vent. Ho feia declarant que «és un orgull i un honor poder obrir les festes, per segon any consecutiu, amb estos grans artistes». I més en una fita tan assenyalada com és la celebració del quart de segle. 25 anys, assegurava Bañuls «tocant sense parar i superant-se cada dia per a fer-nos gaudir, tant de peces pròpies com d’altres autors». Es mostrava «molt contenta» la regidora de Festes d’haver pogut «aportar un xicotet granet de sorra, com a ajuntament, perquè tot el món puga gaudir del seu últim disc Vent-i-cinc anys».

20170616_202031La peça amb la que obriren el concert del 25 aniversari, un concert molt dinàmic, ple de sorpreses i, sobretot, d’un humor extraordinari que va fer riure i somriure a tot el públic present durant tota l’actuació, va ser ‘Overture‘ de l’òpera ‘Berenice‘ de Haendel «una peça per a introduir el nostre primer concert fa 25 anys, 10 anys després per al 15é aniversari i ara, per seguir la tradició, per tercera vegada, la toquem».

20170616_202537El repertori va estar escollit a consciència, amb peces ben significatives per al Quintet. Estava inclosa, per exemple, la peça que més vegades ha interpretat la formació de metalls, ‘La Comparsita‘. Però també ens van explicar que «al principi, quan ens vam formar, fa 25 anys, una de les prioritats del quintet […] era buscar partitures perquè no hi havia quasi». Entre les modalitats escollides per aconseguir peces, es trobava la d’arranjar per a quintet obres d’altres gèneres o formacions. En estos 25 anys Al Vent ha realitzat arranjament propis en més de 100 composicions, la majoria d’ells a càrrec de Ferran Ferrando, el trompetista titular de la formació.

20170616_201722Durant el concert el Quintet va fer «algunes xicotetes paròdies, una cosa que també fan molts grups», en esta cas, «per trencar el gel d’esta música tan estirada». Un bon exemple va ser ‘Orfeu als inferns’ de Jacques Offenbach, que a més, va tenir efectes especials de fons que no estaven preparats com és el toc de campanes i el llançament d’un breu castell de focs d’artifici.

20170616_212613El concert de celebració dels 25 anys del Quintet Al Vent també va comptar amb l’estrena de l’obra per a quartet de metall i tub de goteig, Tubme la vall, l’última peça d’una trilogia de la que també formen part Tubòfil i Tubfell. Les tres composicions són obra de Ferran Ferrando.

20170616_204533El Quintet de Metalls Al Vent base va estar format per Ferran Femenia i Marc Oltra (trompetes), Ximo Tur (trombó), Ferran Ferrando (trompa) i Juanjo Martín (tuba), va comptar amb els reforços de Joan Lluís Alemany (tuba), Josep Mengual (trompeta) i Felipe Fuertes (trombó).

En finalitzar el concert Ferran Ferrando explicava a Ràdio Pego que l’èxit de la durabilitat d’esta i d’altres formacions està, «sobretot, en la convivència», «si els components del grup estan bé entre ells, la cosa funciona».

20170616_202443Es mostrava molt content Ferran Ferrando de com havia anat el concert de celebració dels 25 anys. No era l’únic en expressar el seu content, ja que Ximo Tur, que feia més de tres anys i mig que no tocava amb el Quintet també confessava que «ha sigut un honor poder participar en este concert del 25 aniversari» i assegurava que «m’ho he passat bomba».

El concert va acabar amb el públic dempeus per reconèixer la qualitat de la música del Quintet Al Vent i de la bona estona que els havien fet passar.

2705 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!