PSOE i Compromís, les forces més votades a Pego en les generals i autonòmiques

La jornada electoral es desenvolupà ahir a Pego amb total tranquil·litat i sense cap incident ressenyable, segons la Policia Local.

El fet més significatiu és que els resultats de les eleccions nacionals i autonòmiques han estat molt diferents. Si en les nacionals s’ha registrat un augment de la participació, que ha arribat fins al 77’5%, en les autonòmiques ha crescut lleugerament l’abstenció. I si en les generals el PSOE ha estat el partit més votat a Pego, en les autonòmiques Compromís ha rebut la major part dels vots.

En les eleccions a les Corts Valencianes han votat un total de 5.582 pegolins i pegolines, front a les 5.780 que van votar en l’any 2015. Així doncs, l’abstenció ha pujat un poc més d’un 2% en les eleccions autonòmiques en el municipi. I Pego es desmarca de la resta de la comarca i de la Comunitat Valenciana en donar el 33’38% dels vots a Compromís. La segona força més votada al municipi ha estat el PSPV-PSOE, que ha sumat el 21’71% dels vots. I un 16’77% dels votants han situat al Partit Popular en tercer lloc. Ciudadanos-Partido de la Ciudadania, i VOX, són els quart i cinqué partit més votats en les autonòmiques a Pego, amb 693 vots i 355, respectivament.

Són resultats que no estan en la línia de la resta de la comarca respecte als comicis autonòmics. A la Marina Alta, el PSPV-PSE és la força amb més vots, concretament, amb 17.134 vots, el que suposa el 24’26% del total, un 3% més que en el 2015. Compromís és el segon partit més votat i ha aconseguit el 22’31% del total. El Partit Popular ha sumat a la Marina Alta 12.948 vots, un 18’33% del total. Vox és la candidatura que més ha crescut respecte al 2015, eleccions en les que aconseguí 142 vots. Ahir van votar a Vox 5.390 persones a la comarca en les autonòmiques.

Pel que fa a les eleccions generals…

5.600 persones van votar ahir en aquestos comicis, el que significa un 77’5% de participació i una abstenció del 22’5%. És a dir, la participació ha augmentat en un 1’53% al respecte de les eleccions celebrades en juny del 2016, en les quals, la participació va ser del 75’97%.


El partit més votat a Pego en les generals ha estat el PSOE, que ha rebut 1.492 vots, el 27’05% del total. Això suposa que els socialistes han guanyat al municipi 350 vots al respecte de les darreres eleccions. En segon lloc,  a Compromís l’han votat 953 electors, un 17’2% del total.

La força que més vots ha perdut és el Partit Popular, encara que és el tercer partit més votat, amb 914 vots. Com que en el 2016 va rebre el suport de 1.731 pegolins i pegolines, el PP nacional a Pego ha rebut 817 vots menys. Per contra, el partit que més vots ha guanyat al municipi és Vox, que s’ha situat al municipi com la sisena força, amb 407 paperetes al seu favor. En les darreres nacionals, van ser 10 vots els vots que sumà Vox. I Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, ha sumat 209 vots més, posicionant-se com el cinqué partit més votat. En total, l’han votat 775 persones a Pego. I a Podemos-EUPV, l’han votat 851 persones. És el quart partit més votat, amb un 15’4% dels vots.

Aquest mati de ressaca electoral hem arreplegat els testimonis dels caps de llista de les quatre forces més votades en les eleccions d’ahir a Pego, que són el Partit Socialista, Partit Popular, Compromís i Ciudadanos. Molts d”ells han coincidint en assenyalar que tant a Pego com a la resta de la Comunitat Valenciana i de l’estat s’ha produït un vot útil, que explicaria l’increment registrat pel PSOE, i que la dreta s’ha fragmentat.

Enrique Moll, alcalde de Pego i candidat a la reelecció pel partit socialista ha destacat el fet de que a Pego el PSPV-PSOE haja sigut la força més votada després de 25 anys.


El candidat socialista opina que cap d’aquestos resultats es pot extrapolar a la realitat d’unes eleccions municipals.

Per part de Compromís, l’alcaldable, Anna Sastre, ha manifestat l’agraïment del partit al seus votants per uns resultats que considera molt positius i esperançadors de cara a les locals.


La tercera força en l’escalafó a Pego, tant en les generals com en les autonòmiques és el Partit Popular. El seu candidat als comicis municipals, Ferran Gonzàlez, ha fet un anàlisis dels resultats a Pego i ha demanat centralitzar el vot en el PP en les locals del 26 de maig.


El partit que ha crescut notablement a Pego és Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía i el seu cap de llista per a les municipals, Simón Ortolà, també ha realitzat la seua valoració. Considera que els resultats reflexen una voluntat de canvi entre els votants de centre-dreta i considera que Ciudadano és ara per ara, l’alternativa.

2411 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!