15 col·lectius han recolzat la concentració en defensa de l’aigua i contra els PAI’s convocada per Pego Viu

Organitzacions de comarques ben diferents han donat el seu suport a la concentració celebrada divendres passat a Pego i han signat el manifest elaborat pel col·lectiu que va fer la convocatòria, Pego Viu. Moltes de les associacions assistiren divendres a la plaça de l’Ajuntament, on es van donar cita unes 300 persones per a secundar la protesta en contra dels PAI de Pego Golf i Penya Roja i en defensa de l’aigua per a la Marjal i els llauradors.

 

Aquestes 15 organitzacions han signat el manifest elaborat per a l’ocasió, per «una gestió responsable de l’aigua», en defensa de l’aigua per al sector agrari i en contra de «l’urbanisme depredador» (paraules textuals). Un text que divendres va llegir Tomàs Llopis.


Entre els assistents a la concentració, Víctor Navarro, d’Acció Ecologista Agrò, qui va assenyalar el fet que els macroprojectes urbanístics tornen a recuperar per a Pego i altres localitats de la Marina Alta uns anys, els del ‘boom urbanístic’ que semblava que ja havien passat. I posa l’accent, a més, en el paper de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la gestió de l’aigua.

 

Altre dels col·lectius participants en la concentració a Pego és Salvem la vall, de Llíber, la seua tresorera, Maite, i el seu secretari, Àlex, ens van explicar els motius de l’adhesió a la convocatòria.

 

Per part de Pego Viu, el seu president, Néstor Portes, mostrava la satisfacció del col·lectiu per la resposta obtinguda a la convocatòria, la qual va ser presentada com la primera d’una sèrie de futures accions en defensa de l’aigua. A més, feia una crida als governants perquè busquen alternatives al model turístic actual fonamentat en un concepte urbanístic de dècades passades.

Sobre les mesures anunciades per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a fer front a l’extrema sequera que estem patint enguany a la Marina Alta, el president va reiterar el rebuig de Pego Viu a les restriccions d’aigua per al sector agrari.

 

I al respecte de la gestió de l’aigua, un altre dels punts abordats en el manifest elaborat per Pego Viu, Ports va destacar el treball positiu que està fent la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb les previsions sobre les precipitacions d’aigua en els pròxims anys, però, ha posat damunt la taula una falta de decisió a l’hora de prendre mesures en base a eixe marc de futur  gens esperançador.

 

142 Visites
Hola!!