112.684 electors decidixen este diumenge la composició dels ajuntaments de la Marina Alta

Un total de 112.684 ciutadans i ciutadanes estan cridats diumenge que ve a les urnes per a exercir el seu dret a la Marina Alta en les eleccions municipals i autonòmiques. El cens electoral de la comarca ha tornat a créixer molt notablement i en esta ocasió experimenta un augment de 10.218 votants respecte a les eleccions de 2003. Aquest increment té com a màxim responsable l’arribada de fins a 20.206 estangers, xifra que ha fet que es dispare el cens d’estrangers. Així mateix, aquest increment en els censos municipals té el seu reflex en l’augment dels regidors que es triaran, que passen dels 341 dels anteriors comicis a 347 de les actuals.


Només tres poblacions superen els 10.000 electors. La major quantitat de votants la torna a tindre Dénia, amb 27.093 ciutadans empadronats i amb dret a emetre sufragi. Li seguixen Xàbia (15.485) i Calp (12.067). Les tres ciutats han experimentat un creixement significatiu en els seus censos, i en general totes les de la comarca. A més de triar la composició dels seus ajuntaments i dipositar en les urnes la seua opció en les eleccions autonòmiques, els veïns de La Xara i Jesús Pobre (Dénia) i la Llosa de Camatxo (Alcanalí) triaran, com a entitats locals menors, els seus representants en les respectives Juntes Veïnals.

En el cas oposat a les grans ciutats de la comarca, Vall d’Alcalà és en esta ocasió el municipi amb menor nombre d’electors, amb 199, mentres que Tormos té 309 i Benimeli, 334.

584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!