1126 xiquets inicien el curs escolar

El primer dia de classe per a més d’un miler d’alumnes a Pego va estar marcat per la normalitat, tot i la provisionalitat del col•legi Carolina Sala. El regidor d’Educació, el nacionalista Àngel Sendra va visitar ahir Ràdio Pego per a explicar la situació a l’inici del curs i va destacar que enguany s’han matriculat més d’un centenar de xiquets i estan tots escolaritzats encara que ha hagut alguna reclamació. Al llarg de l’estiu s’han realitzat els treballs per a adequar el poliesportiu de La Trilladora per a albergar els més de 80 barracons, que inicialment romandran durant 14 mesos, a més també d’han realitzat obres al Rosalia Bondia, per a construir un aula d’Infantil.

També al centre Ambra s’han realitzat treballs per a albergar un modul de tecnologia que fins ara s’impartia a l’institut Enric Valor. Este cicle substituix al d’Agrària ja que ningú es matriculava. El col•lapse de l’institut provoca un efecte dominó que afecta a altres escoles.

També s’han acabat les tasques per a els diferents tallers de l’Escola d’adults. El començament del nou curs 2006-2007 compren el primer cicle d’ESO d’alfabetització i d’iniciació a la formació bàsica; el d’obtenció de titol de graduat en educació secundaria. En programa de formació hi han des de preparació de diferents proves de Graduat; de coneixement de Valencià; d’Integració dels immigrants en les llengües valenciana i castellana; així com cursos destinats a l’Oci: dibuix, pintura, restauració de mobles, ball i boixets, que s’inicia enguany. El termini de matriculació és del 15 al 29 de setembre i es pot fer pel matí a la segona planta de l’ajuntament o per la vesprada a l’escola d’. FPA. El requisit és ser major de 18 anys i cal presentar fotocòpia del D.N. I. I una foto carnet. Els cursos començaran el 2 d’octubre.

Per altra banda el 12,5% de les aules prefabricades al Pais Valencià (Cent huit de les 865 instal•lades) es concentren a la Marina Alta., mentres que 7 municipis de la comarca es troben a l’espera de la construcció i obertura de les seues noves escoles ja que de moment tenen la ratio molt saturada. Prop de deu mil xiquets d’entre quatre i dotze anys van començar ahir el curs escolar 2006-07 en la Marina Alta.
437 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!