1.400 estudiants tornaran dilluns a les aules a Pego

L’inici del curs 2022-2023 es presenta amb novetats, com la supressió total de mesures per a fer front a la pandèmia del coronavirus, o la recent entrada en vigor d’una nova llei educativa, la LOMLOE, l’octava llei educativa de la democràcia.


En un principi, les classes per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional havien de començar el 8 de setembre, però, la Generalitat Valenciana decidí ajornar la tornada a les aules per al dilluns dia 12. En un principi, segons informaren, per tal de guanyar temps per a l’adaptació, precisament, a la nova llei educativa.


A Pego, en total, segons ha indicat la Regidoria d’Educació, dilluns han d’entrar 1.401 alumnes a les aules dels quatre col·legis i l’institut que hi ha a Pego. El col·legi Ambra rebrà a 215 xiquets i xiquetes; el Carolina Sala 172, el Rosalia Bondia 159 i el col·legi Sant Antoni a 316, entre estudiants d’Infantil, Primària i Secundària. L’IES Enric Valor té matriculats, per ara 530 alumnes.

La directora del col·legi Ambra, Patrícia Bataller, ens ha parlat dels projectes que duran a terme en aquest curs.

Per a l’equip directiu del col·legi Carolina Sala la nova llei educativa els resulta motivadora. Escoltem a la seua directora, Ana Salort, qui també ens ha traslladat els seus projectes.

 

Al col·legi Rosalia Bondia, seguint l’actualitat, una de les temàtiques a treballar són les nostres muntanyes, a les quals es dedicarà dilluns la festa de benvinguda de l’alumnat, tal com explica la directora, Núria Ferrer.


Joan Casellles, director del col·legi Sant Antoni, ens ha comentat que aquest centre concertat ja treballava en la línia més pràctica i de treball en projectes que marca la LOMLOE.


Quant a l’institut, el secretari, Paco Lleches, hi ha enguany canvis en els horaris i tenen una nova aula de projectes.


Ahir el regidor d’Educació, Juan José Arbona, junt amb l’alcalde, Enrique Moll, visitaren els tres col·legis de gestió pública per tal de reunir-se amb la direcció dels centres i representants de les Ampa. La finalitat era conéixer l’evolució de les actuacions realitzades per l’Ajuntament de Pego per a la millora i manteniment de les instal·lacions . A més d’interessar-se per les que encara queden a fer.


Juan José Arbona ha explicat que els treballs, que han consistit, principalment, a pintar espais interiors i exteriors, renovar alguns vàters, reparar taulells, reposar grava als patis, així com treballs de jardineria i millora d’accessibilitat, per exemple, al col·legi Ambra, els du a terme el personal contractat en l’últim pla d’ocupació local.


Queden encara algunes millores per realitzar, la més peremptòria, la reforma del col·legi Rosalia Bondia, que s’ha d’escometre per mig d’un Pla Edificant que ha estat paralitzat. Escoltem a Juan José Arbona.


A l’Ampa del col·legi Ambra estan pensant ja en les millores a fer en el pròxim curs, segons la seua representant, Emilia González.


Ana Llorca pertany a la junta de l’AMPA del Carolina Sala i afirma que la principal necessitat és tindre més espais d’ombra per als i les estudiants d’aquest centre.


L’Associació de Mares i Pares del Rosalia Bondia, segons la seua representant, Maite Sanchis, està preocupada pel retard en la reforma del col·legi que depend del Pla Edificant.

510 Visites
Hola!!