Vaga general educativa des d’infantil fins a la universitat, dijous 9 de maig

Per primera vegada, una vaga general educativa abraça totes les etapes, des d’infantil fins a la universitat. Estan cridats a secundar la vaga el professorat, l’alumnat i els pares i mares. La vaga general d’educació, d’àmbit estatal, s’ha convocat per a demanar la retirada del projecte de Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació (Lomqe) i en contra de les retallades.
Demà dijous hi ha convocada, a tot l’estat, una vaga general en educació. Es tracta de la primera vegada en la història de l’estat espanyol que es convoca conjuntament per part dels tres actors -professorat, alumnat i pares i mares- i en totes les etapes educatives -des d’infantil a la universitat-, segons va explicar en roda de premsa el portaveu de la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (CEAPA), José Luis Pazos.

Convoquen esta vaga general educativa les organitzacions agrupades en la Plataforma Estatal per l’Escola Pública -formada per CCOO, UGT, CGT, Stem, Sindicat d’Estudiants, CEAPA i Moviment per la renovació pedagògica.
El dia 9 de maig, el professorat, l’estudiantat i pares i mares, estan convocats a una vaga general del sector educatiu davant de la proposta de Llei educativa del ministre Wert i davant de les cruels retallades que no deixa de patir l’educació pública, que condemnen tota una generació a patir les conseqüències de la injustícia, la desigualtat i l’exclusió social, com molt bé reflectix la cançó ‘No recortes no’ que tanca ‘Un corto recortado’ en defensa de l’escola pública i en contra de les retallades educatives. Està interpretada pels xiquets i xiquetes de primària del CEIP Vicente Ferrer Ramos de Valdrerrobres.

Des de la Federació Valenciana d’Estudiants – FAAVEM, com a entitat que representa als i les estudiants de la Comunitat Valenciana enfront de l’Administració a través del Consell Escolar Autonòmic i de les Meses Sectorials d’Educació, informen que en esta ocasió, i com a conseqüència de la situació que s’està vivint arrel de la reforma educativa que es va a dur a terme amb la implantació de la LOMQE, la Federació s’ha vist “obligada a secundar la vaga General de l’Ensenyament en tota la Comunitat Valenciana convocada a nivell Estatal per a demanar-li al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que retire el seu avantprojecte de Llei Orgànica per a la Reforma Educativa, ja que esta dividix a la societat”.

Segons la Federació Valenciana d’Estudiants “esta reforma educativa és centralitzadora, segrega per sexes, vulnera la neutralitat que l’Estat hauria de tindre amb la religió i trenca l’equilibri entre l’escola pública i la privada, posant-se a favor de la segona. No podem consentir que una reforma preparada a esquena de pares, professors i alumnes acabe amb el futur de milions d’estudiants”, asseveren.

A més, declaren els estudiants que creuen “en un pacte educatiu polític i social, que done estabilitat al nostre sistema educatiu i el protegisca de vaivens i interessos partidistes. Que comprometa a la comunitat educativa, partits i agents socials, i que siga fruit del diàleg entre tots ells”.

Per tot això, la Federació Valenciana d’Estudiants convoca “la no assistència col·lectiva a classe el pròxim dia 9 de maig de 2013 i la participació en les distintes mobilitzacions que es duran a terme, tant el mateix dia, com durant el mes de maig”.

A més, l’STEPV, sindicat majoritari en l’ensenyament al territori valencià inclou en les seues reivindicacions:

– La revocació de l’acord de 3 d’abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d’interinitat signat per la Conselleria d’Educació i determinats sindicats. En aquest sentit, es reivindica el manteniment de l’acord de novembre de 2010.

– Que el valencià siga la llengua vehicular del sistema educatiu valencià.
Les manifestacions de les tres capitals de província tindran lloc de vesprada:
València. Plaça Sant Agustí. 19 hores
Castelló. Plaça Maria Agustina. 19 hores.
Alacant. IES Jorge Juan. 18.30 hores.

A la Marina Alta i a d’altres comarques Intersindical Valenciana també convoca manifestacions pel matí. A la comarca hi haurà una manifestació a les 11 del matí a Dénia, amb el següent recorregut: Plaça Arxiduc Carles, Carrer Patricio Ferrándiz, Carrer Diana, Carrer Marqués de Campo, Carrer Cop i Plaça de l’ajuntament.

Recordem que en el darrer plenari ordinari celebrat a Pego, el PSPV presentava una moció que demanava la retirada de la LOMQE. Més concretament, sol·licitava “la retirada de l’Avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i “l’obertura d’un procés de diàleg per a l’anàlisi de les necesitats i els objectius, mitjantçant un document obert de treball d’objectius i diagnòstic”; “en el centre d’aquest debat estarà la Comunitat Educativa, Consell Escolar de l’Estat, els Consells Escolars Autonòmics, experts educatius, les Comissions d’Educació al Congrés i a Senat, els Parlaments Autonòmics, la Federació de Municipis i Províncies i la Conferència Sectorial d’Educació”. Esta moció era aprovada per 9 vots a favor, els del PSPV, Ciutadans de Pego i Bloc-Compromís i 5 vots en contra del PP.
397 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!