Sembra aèria de l’arròs a la Marjal


Un helicòpter va distribuir 7.000 kg d’arròs bomba per l’arrossar de la Marjal de Pego en tan sols un dia. El vent va fer perillar l’operació que finalment fou molt satisfactòria per als 7 grups arrossers de Pego.

Ahir es feia, per cinquè any consecutiu, sembra aèria a la marjal de Pego. Milers de llavors d’arròs de la varietat autòctona bomba van ser distribuïdes pels arrossars que s’estenen per la gran part de la superfície del parc natural. Un helicòpter va recórrer durant tot el dia els camps per tal de llançar un total de 7.000 kilograms de futur arròs a un ritme de 120 per cada 60 fanecades. Així a final del dia les 3.500 fanecades que ocupen els camps d’arròs van estar sembrats.

Aquest sistema de sembra, que utilitza la tecnologia més puntera en el sector optimitza molt millor els recursos que els antics mètodes utilitzats farà un centenar d’anys, ja que s’havia de sembrar a mà, passant després als tractors, que s’utilitzen en altres parts del País valencià com és la zona de la Ribera. La precisió de l’helicòpter possibilita la sembra d’unes 40 ó 50 llavors d’arròs per cada metre quadrat de camp.

La qualitat de l’arròs bomba que es produeix a Pego és ben coneguda, de fet, pràcticament la totalitat de la producció que creixerà a la marjal ja està encomanada per part de restaurants de la comarca de la Marina Alta així com d’altres establiments gastronòmics d’alta cuina de Madrid, Barcelona i les Illes Balears.

Fins a l´Ullal del Bullent es van acostar productors d’arròs, membres de la Conselleria de Territori així com representants del consistori com el regidor d’agricultura, Andreu Dominguis, l´Alcalde, Carmelo Ortolà i el regidor d’obres i Serveis, Pascual Garcia.

524 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!