Les proves de la tuberculosi han revelat dos nous casos


Els resultats de les darreres proves realitzades dilluns a les set persones que la setmana passada havien donat positiu al contacte amb el bacil de la tuberculosi van donar a conèixer dos nous casos de desenvolupament de la malaltia en la seua primera fase. Així la xifra s’eleva a 10 alumnes infectats. Tots ells ja en tractament.

Sanitat va sotmetre a 64 persones més del col•legi Carolina Sala a la segona ronda de proves que van tenir lloc la setmana passada dins el protocol de sanitat per a prevenir i detectar la tuberculosi. Els resultats van treure a la llum set nou casos, alguns d’ells dubtosos, de contacte amb el bacil de Koch.

Les persones que van donar positiu en aquesta segona ronda de la prova del Mantoux van ser sotmeses el dilluns, a l’hospital de la Pedrera, a la resta de proves de caràcter radiològic per tal de determinar si havien desenvolupat la malaltia. El resultat va revelar que dos d’aquestes persones estan en una primera fase de la tuberculosi i, per tant, estan sota tractament des del mateix moment de la detecció.

10 són en total el nombre de xiquets que han presentat afecció pulmonar des que es va detectar el brot de tuberculosi al Carolina Sala. Tots ells estan sota tractament des del mateix moment de detecció de la malaltia. Com també ho estan aquells alumnes que van donar positiu al contacte amb el bacil.

L´àrea de salut pública ha comunicat al regidor de sanitat de Pego la seua intenció de convocar en breu una segona reunió amb les mares i pares del col•legi per tal de comunicar-los els segons resultats de les proves i la fase per la que passa el protocol.

D’altra banda, l´Alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, ha ressaltat la diferència entre les proves que entren dins el que és el protocol d’intervenció sanitària i la demanda personal per a fer-se les proves de la tuberculosi, unes proves que es poden realitzar tothom que tinga dubte sobre el seu contacte amb la malaltia.464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!