Raúl Tamarit renuncia a la regidoria de Festes

El passat dijous 1 d’octubre ho va fer públic al ple ordinari. Va adduir motius laborals per cedir el testimoni a la seua companya de files Rebeca Bañuls Cardona, fins ara regidora de Mitjans de Comunicació, Participació Ciutadana, Joventut i Noves Tecnologies.
Raúl Tamarit Seresola va anunciar públicament que renunciava a la regidoria de Festes. Ho va fer poc abans que finalitzara el ple ordinari d’octubre. Tamarit va adduir motius laborals per renunciar a la regidoria. En una posterior nota de premsa publicada a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Pego explica que el volum de feina actual no li deixa prou temps per a desenvolupar la tasca al capdavant de Festes com li agradaria. D’ahí la decisió final.




Rebeca Bañuls Cardona ha estat la persona elegida per fer-se càrrec de la regidoria de Festes. Actualment Bañuls és regidora de Mitjans de Comunicació, Participació Ciutadana, Joventut i Noves Tecnologies. No obstant, Rebeca Bañuls ja coneix el funcionament de la regidoria que assumix perquè durant els passats quatre anys va ajudar Raúl Tamarit en el desenvolupament diari de coordinador i programar una regidoria com la de Festes.




A partir d’ara, Raül Tamarit seguirà treballant com a regidor d’Esports, ocupant el càrrec de 1er Tinent Alcalde i membre del Consell Executiu del Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA).




Tamarit agraïa a totes les associacions festeres del poble, la seua «inestimable col·laboració i tracte cordial» que han mantingut durant estos quatre anys amb la regidoria de Festes i el seu regidor.

D’altra banda, en la nota publicada per l’Ajuntament Raúl Tamarit eixia al pas de la polèmica suscitada arrel de la celebració del dia del patró 2016 i l’organització del calendari festiu per a l’any que ve. I és que Tamarit es va comprometre amb la Junta Central de Moros i Cristians a obrir les converses per a un possible canvi de dates del dia de l’Ecce-Homo. La proposta era que la festa patronal passara a celebrar-se dilluns en comptes de dimecres. Fent festiu el dia posterior a finalitzar els Moros i Cristians. No obstant això, tot apunta que, després de diverses converses amb el President de l’Ecce-Homo i el representant de la Junta Central de Moros i Cristians, no s’ha pogut arribar a un acord.

Des de l’Ajuntament de Pego es recorda que actualment existeix un conveni firmat l’any 2006 i aprovat per plenari, que acordava, després de dos anys de negociacions, que la festa del patró pegolí es traslladava a l’últim dimecres posterior al cap de setmana complet del mes de juny.

Segons es desprén per la nota publicada per l’Ajuntament de Pego, des de la Confraria del santíssim Ecce-Homo una de les raons principals que s’al·lega —per a no canviar la data— és la de «no solapar els actes, ja que els membres de la confraria del Santíssim Ecce-Homo necessiten dos dies per poder fer les seues activitats com és el trasllat, entre altres. A més, alguns membres de la citada confraria han manifestat que també pertanyen a diverses filades de moros i cristians per la qual cosa no podrien acudir a tots els actes».

Des de Festes afirmen que, «tot i la dificultat de l’acord, la regidoria de Festes continuarà intentant que ambdues associacions festeres arriben a un acord satisfactori per a un bon desenvolupament de les festes patronals». Així mateix, relaten que tant Tamarit com Bañuls «han intentat mostrar bona voluntat a l’hora de tractar a totes les associacions de festes del municipi, tant econòmicament com materialment, i així seguirà sent en un futur».
1015 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!