Preus agraris justos, rendes agràries dignes

Aquest serà el lema de la tercera acció de les organitzacions agràries valencianes davant la crisi citrícola que viu el camp. Tindrà lloc el proper dijous 18 de gener en un dels pobles del sud de la província d´Alacant, davant una gran superfície. Des de Pego tant la Unió com AVA han organitzats autobusos perquè la veu dels agricultors pegolins també es faça sentir. Les mobilitzacions agràries se senten més a prop que mai perquè la tercera acció de protesta que han organitzat els sindicats agraris valencians tindrà lloc a la província d´Alacant. Pego, és un poble tradicionalment agrícola i tot i que avui en dia la majoria dels agricultors ho són a temps parcial, perquè tenen una altra ocupació principal, encara són moltes les cases del poble que comptem amb l´ajuda de la renda de les taronges per passar l´any. I moltes són les dones i homes que viuen dels treball de la cooperativa i de collir els cítrics, és per això que s´entén que Pego es mobilitze per a acudir a l´acció protesta del proper dijous.

Les dues organitzacions agràries presents al municipi, AVA i La Unió han organitzat autobusos per a facilitar el viatge fins al punt elegit per a la mobilització. Oficialment, encara no s´ha facilitat el poble triat, tot i que serà un dels situats cap al sud de la província d´Alacant, tampoc s´ha desvetllat la gran superfície elegida per a reivindicar “preus agraris justos, rendes agràries dignes”, lema d´aquesta tercera mobilització. A Castelló de la Ribera va ser davant d´un Carrefour on es va protestar; a Castelló de la Plana la gran superfície triada va estar un Lidl. Dijous sabrem quina és en aquesta ocasió.

A hores d´ara el que sabem segur és que La Unió ha organitzat un autobús que eixirà de Coopego a les 8 del matí de dijous, 18 de gener. La gent que estiga interessada en acudir-hi haurà d´apuntar-se en la secció de suministres de la Cooperativa Agrícola. Des d´AVA han informat que si algú vol apuntar-se a l´autobús que aquesta organització està muntant pot posar-se en contacte amb José Maria Garcia, més conegut com a “Pataca”, secretari local de l´associació. De tota manera només els serveis informatius de Ràdio Pego siguen coneixedors ho faran saber a l´audiència.

Aquestes mobilitzacions que estan duent a terme periòdicament les organitzacions agràries tenen com a objectiu reclamar a les grans distribuïdores que acaben amb les pràctiques deslleials com la venda “a pèrdua” o els abusius marges comercials, que forcen els preus a la baixa en tota la cadena comercial per falta de transparència, rebenten els mercats i repercuteixen a l´agricultor amb preus vertaderament ruïnosos. Amb elles es vol frenar eixe tipus de pràctiques i tornar la rendabilitat al sector.

Recordem que enguany al voltant de 400.000 tones de cítrics es quedaran penjant dels arbres amb el que això suposa per a l´agricultor, per al camp i per als mercats en general. Durant tota aquesta setmana Ràdio Pego estarà pendent de tots els moviments al voltant d´aquesta protesta del camp citrícola alacantí, valencià i espanyol en general.
377 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!