Pego mira el cel per a celebrar la Setmana Santa

Demà dimarts es preveuen pluges a primera hora del dia, amb el que podria perillar la Salpassa. De tota manera, tot els models meteorològics coincidixen en assenyalar que a partir de dimecres es tornarà a imposar el sol. Pego podrà gaudir de totes les processons de Setmana Santa.
Ja estem en primavera i això vol dir inestabilitat meteorològica. En arribar Falles i Setmana Santa és estrany l’any que no s’ha de mirar el cel i resar perquè la pluja no caiga durant els dies de festa i processons. Enguany, tot indica que haurem d’esperar entre 24-48 hores que els núvols escampen.

Segons Oratgenet «El gregal incidirà sobre les zones del litoral i prelitoral de la meitat sud de la Comunitat fins a migdia de demà deixant pluges que podrien deixar quantitats interessant». Una previsió que també mostra l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Si es complixen demà, Dimarts Sant, de matí perillaria la celebració de la Salpassa a Pego. Una d’eixes tradicions que Pego conserva amb orgull i que any rere anys anuncia al municipi la imminència dels actes de la Setmana Santa. La Salpassa és la invitació de les parròquies, a totes les cases del poble, a viure amb devoció i recolliment els actes de la Passió i Mort de Jesús.El que segurament sí que es podrà celebrar és el trasllat de les imatges de l’Oració de l’Hort i la Santa Dona Verònica, que està previst a les 22h., des de la parròquia de la Sagrada Família fins a l’Ecce-Homo

Dimecres tots els models meteorològics coincideixen en donar sol i temperatures més altes. Les temperatures mostraran una clara tendència a pujar. Dimecres Sant és un dia de transició en el que a les 19h., de la vesprada tindrà lloc la celebració penitencial per a persones adultes a la parròquia de la Sagrada Família.
Dijous Sant tindrem sol així que el via crucis a Ambra per part de la gent jove, previst per a les 10 del matí, podrà realitzar-se amb normalitat. Com també les diferents eucaristies programades per a eixe dia:

• A les 16.00h. en la Residència Sant Joan de Déu.
• A les 16.30h. en la parròquia Sagrada Família.
• A les 17.00h. en la parròquia Ntra. Sra. de l’Assumpció.
• A les 18.00h. en la parròquia Sagrada Família, Eucaristia solemne.
• A les 18.30h. en la parròquia de l’Assumpció, Eucaristia solemne.

I, a les 21.30h., la processó general de la Passió del Senyor.

Ordre processional: Creu de les Insígnies, Mare de Déu de la Pietat, Oració de l’Hort, autoritats eclesiàstiques, Stm. Crist de la Columna, fidels de paisà i vestes, Stm. Ecce-Homo, Jesús de Medinaceli, Mare de Déu dels Dolors, dones de promesa, Jesús Natzaré, Santa Dona Verònica, autoritats eclesiàstiques, Stm. Crist de la Providència i autoritats eclesiàstiques i civils.

Itinerari: Ecce-Homo, Plaça de l’Ajuntament, Mayorazgo Cendra, Ramón i Cajal, Camilo Pérez Pastor, Mar, Jaume I, Sant Marc, Mestre Berenguer, Sant Ferran, Poeta Lorente, Major, Ecce-Homo.


Divendres Sant bufarà el ponent fluix a tota la Comunitat deixant un dia perfecte per gaudir a l’aire lliure de la passió i mort del senyor. Amb actes des de les 8 del matí fins a les 21.30h., que s’inicia la processó del sant enterro.

8.00h. VIA CRUCIS en la 1a estació.
7.30h. Processó de la pujada al Calvari des de la Capella de l’Ecce-Homo, recorrent: Plaça Ajuntament, Mayorazgo Cendra, Sant Agustí, Pla de la Font, passeig Cervantes i Calvari.

Itinerari de tornada: Calvari, passeig Cervantes, Pla de la Font, Moreral, Ramón i Cajal, Major i Ecce-Homo.

12.00h. HORA SANTA en la parròquia de Ntra. Sra. de l’Assumpció. Trencament de l’hora i començament.

ACCIÓ LITÚRGICA DE LA PASSIÓ I MORT DEL SENYOR.
• A les 18.00 h. en la parròquia Sagrada Família.
• A les 18.30h. en la parròquia Ntra. Sra. de l’Assumpció.

• A les 21.30h. PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT.

Itinerari: Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Argentina, Ramón y Cajal, Camilo Pérez, Mar, Jaume I, Major, Plaça de l’Ajuntament, Ecce-Homo.

EL DIVENDRES SANT ÉS DIA DE DEJUNI I ABSTINÈNCIA

Dissabte Sant, de la sepultura del senyor

Durant este dia no hi ha culte. L’Església espera en silenci la resurrecció del Senyor.

20.30h. SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL DE RESURRECCIÓ DEL SENYOR, en la parròquia de l’Assumpció.

23.00h. SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL, en la parròquia de la Sagrada Família.

Diumenge de Pasqua de la Resurrecció del Senyor

10.00h. Processons de la JOIOSA TROBADA PASQUAL.

a) Des de la parròquia de la Sagrada Família, acompanyant la imatge de la Mare de Déu de Pasqua: Mare de Déu de la Pietat, Jesús Natzaré, Stm. Ecce-Homo i Santa Dona Verònica.

Itinerari: Plaça del convent, Mestre Berenguer, Sant Marc, Sant Joan, Sant Josep i Pla de la Font.

b) Des de la parròquia de Ntra. Sra. de l’Assumpció, acompanyant la imatge de Crist Ressuscitat: Jesús de Medinaceli, Crist de la Columna, Mare de Déu dels Dolors, Oració de l’Hort i Crist de la Providència.

Itinerari: Plaça de l’Ajuntament, Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Pla de la Font.

En arribar al Pla de la Font, celebració del moment gloriós de la TROBADA DE JESÚS RESSUSCITAT AMB SA MARE, LA MARE DE DÉU. Per mostrar eixa joia totes les bandes de cornetes i tambors i corals de Pego interpretaran juntes l’“Himne a l’alegria”. Acabat l’acte, es tornarà a les parròquies per l’itinerari de costum, iniciant la processó les confraries procedents de la parròquia de la Sagrada Família i a continuació, les de la parròquia de Ntra. Sra. de l’Assumpció, amb el mateix orde d’eixida. En arribar les respectives processons a les parròquies corresponents, se celebrarà l’Eucaristia Solemne de Pasqua.

La Junta Central de Setmana Santa de Pego recorda que la processó de Pasqua és d’alegria i, per tant, el color morat haurà de ser substituït per colors més festius.
654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!