Pego ja està en Falles

Des de dissabte passades les 8 de la vesprada, una vegada les falleres majors de les tres comissions falleres: Convent, Plaça i Natzarè i La Font, van proclamar als quatre vents la seua Crida a la participació en la festa amb la que s’enceta la primavera, les Falles.
La música de dolçaina i tabal des de dissabte serà una constant als carrers pegolins durant la setmana fallera que es va encetar a Pego passades les 8 de la vesprada des del balcó de l’Ajuntament de Pego amb la presència de presidents, presidentes, regines i les falleres majors de cadascuna de les tres comissions falleres: La Font, Plaça i Natzarè i Convent, al despatx d’alcaldia.
Raúl Alentado va ser enguany el pregoner de la Crida. Va manifestar que, durant la setmana fallera, «el poble de Pego brillarà amb la llum i els colors de les falles». Així mateix, va demanar als pegolins i les pegolines que «engalaneu cases, carrers i casals amb els millors ornaments. Eixiu al carrer i gaudiu de la festa, les flors i la música perquè ja hem encetat els dies bons i llargs a les portes de la primavera». I als seus companys i companyes els advertia que «el més esperat ja està ahí» i manifestava que «és l’hora de l’alegria, la diversió i el sentiment faller».
Després de signar el pregó que acabava de pronunciar Raúl Alentado els presidents, les presidentes, les regines i les falleres majors de les tres comissions: La Font,
Convent
i Plaça i Natzarè,
la veu la van prendre les protagonistes de la festa josefina, les falleres majors de la Falla La Font, Raquel Bolta Miralles i Lara Domènech Sendra;
de la Falla Convent, Katia Samper Bellot i Yaiza Femenia i Ribera
i de la Falla Plaça i Natzarè que, com a fet excepcional, repetien Alba Sendra i González i Lydia Mas i Seresola.
Totes sis van convidar a fallers, fallers i pegolins i pegolines a la festa fallera «on la germanor, l’alegria i la il·lusió ompliran de llum i color els nostres carrers». Conscients del seu càrrec, el major dins el món faller, convidaven a la gent a «eixir al carrer» i als fallers i les falleres a escampar «l’alegria per tots els carrers» i fer que «tot el poble gaudisca al màxim». Animaven a què «l’ingeni, la gràcia, la sàtira, la ironia i el somriure prenguen Pego i gaudim tots junts d’estos fantàstics dies de Falles». Les Falleres Majors també saben que «tres dies són molt poc» i per això aposten no posar tanques a «l’emoció que es puga sentir en cada acte». Les Falleres Majors feien una Crida a les tres comissions falleres: «Convent, Font i Plaça perquè engalanen les seues barriades i adornen els seus casals perquè les Falles ja han arribat». La Crida a la gent del poble és a «gaudisca de la festa igual que ho fem nosaltres».
La regidora de Festes, Rebeca Bañuls, manifestava que per a ella era «tot un honor» estar la nit de la Crida anunciant l’inici de les Falles a tot el poble perquè, va assegurar «són una de les millors festes del món». Recordava Bañuls que durant esta setmana «ens despertarem al soroll dels trons» i les falleres i els fallers tindran «els matins plens de feina per a muntar els fantàstics monuments i les vesprades no es faran llargues al costat de les bandes de música i la nit de l’ofrena tot el poble farà olor a flors i la matinada de Sant Josep el nostre cel s’omplirà de foc perquè cadascun dels barris estarà en flames».
L’alcalde, Enrique Moll, era l’últim en prendre la paraula en la Crida Fallera i ho feia, amb certa afonia, per a desitjar unes Falles esplendoroses a les tres comissions falleres: La Font, Plaça i Natzarè i Convent.


El soroll de focs d’artifici i el color que hi produïxen tancaven la Crida de Pego 2016.
Hui ja hi podem veure monuments muntant-se al municipi. Així que en breu podrem gaudir d’ells i llegir les seues crítiques. Demà dimarts, de 13 a 14h., dediquem ‘Taula Oberta’ a Falles, abans que les tres comissions s’endinsen en una frenètica agenda que no els permeta visitar-nos.

785 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!