Pego ja compta amb estació meteorològica oficial

L’ha instal•lada l’Agència Estatal de Meteorologia als jardins que voregen el Cementiri. Així, a partir d’ara Pego registrarà la seua humitat, la velocitat i direcció del vent o la quantitat de precipitació directament al centre oficial de l’agència Estatal de Meteorologia. Fa una setmana que Pego compta amb estació meteorològica oficial, tot i que encara no està activada i connectada a la xarxa de l’Agència Estatal de Meteorologia perquè falta instal•lar alguns aparells mesuradors. No obstant, a partir d’ara la localitat comptarà amb dos registres fiables, un en cada punta del poble que farà més visibles les diferències entre una zona o una altra. D’un banda, es continuarà comptant amb els registres del Convent del Pares Franciscans i de l’altra, amb aquests nous mesuraments, els de l’Agència Estatal de Meteorologia. Aquest fet permetrà obtenir, d’ací uns anys, una estadística ben fiable sobre els períodes de precipitacions i sequera a més d’altres dades d’interès.

La instal•lació de l’estació meteorològica no ha estat casualitat i no s’ha dut a terme de hui per a demà. El regidor de Medi Ambient, Andreu Dominguis, explicava que fa un any i mig o dos anys que tècnics de l’Agència Estatal de Meteorologia es van presentar al municipi “buscant una situació adequada per a muntar un centre meteorològic, per a saber les pluges, vents, humitats ambientals…” En aquell moment, el regidor socialista i els tècnics van estar visitant parcel•les municipals fins que “van trobar una que ells consideraven més idònia situada vora els jardins que hi ha al costat del cementiri”. Des d’aquell moment ha passat molt de temps sense cap moviment per part de l’Agència Estatal de Meteorologia fins a fa una setmana “quan van arribar un dia unes persones dient que anaven a muntar allò i en dos dies van fer un vallat i van instal•lar els aparells”.

Entre els aparells que més destaquen està el mesurador del vent, un pal roig inclinat a ponent, que és d’on sol bufar el vent a Pego, és el que explicava Dominguis que destacava que el centre és fàcilment visible passant amb vehicles a motor. Així mateix, el regidor de Medi Ambient declarava que li semblava bé que “ho hagen muntat ací perquè sempre tindre dades fiables i si damunt són del teu poble doncs, sempre està molt bé i és per això que nosaltres vam facilitar les coses a l’Agència perquè ho pugueren muntar”.

713 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!