Pego celebra el dia de la dona amb un dinar al que assisteixen més de 150 dones

I en el que també es va poder veure un nombre significatiu d’homes. Durant eixa jornada es van entregar els premis del Concurs de Crosta i Postres. Els primers premis van recaure en Amparo Ciurana i Rosa Sastre, respectivament. En el centenari de la celebració del 8 de març, el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra, manifestava que “fa cent anys que s’està fent força perquè la dona adquirisca els mateixos drets –que els homes- i és una qüestió que tots i totes hem de tenir en comptes per tal de seguir lluitant”.

El feminisme es mou amb un ritme, enèrgic, viu, fort i alt, un ritme vigorós amb el que milers de dones i també homes, van tornar a demanar la igualtat entre els dos gèneres, un 8 de març, el del 2011, en què es complien 100 anys d’aquella primera reivindicació pública en què un milió d’europeus es tiraren al carrer per a celebrar el primer Dia Internacional de la Dona, i quan també es compleixen cent anys de la mort de més de 140 treballadores en l’incendi de la fàbrica Triangle de Nova York, la lluita feminista seguix tan viva com inacabada.

A Pego, en eixe context, el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, el nacionalista Àngel Sendra ressaltava, durant la jornada del 8 de març, que “fa cent anys que la dona està lluitant per la igualtat, pels seus drets i per moltes altres coses”, tot i que també es qüestionava “si en este país, a Espanya, fa tants anys que s’està lluitant”, ja que recordava Sendra que “ací sabem que van sofrir una dictadura i fins que eixa dictadura no va acabar la dona –es veu massa en fullets- estava relegada a un segon lloc”. No obstant, reiterava el regidor de la Dona que “fa cent anys que s’està fent força ahí perquè la dona adquirisca els mateixos drets i és una qüestió que tots i totes hem de tenir en comptes per tal de seguir lluitant”.

Destacava també, Àngel Sendra, una de les darreres batalles que s’ha visibilitzat des de la lluita per la igualtat entre homes i dones, aquella que ha de veure amb la violència de gènere. Sendra manifestava que “pareix mentida que amb una llei que s’ha fet aposta per lluitar contra açò, amb uns telèfons que hi ha d’urgència perquè no passen estos casos i encara estan passant”. És per això que el regidor d’Igualtat d’Oportunitats manifestava que “ho hem de vore com un mal mundial, mirant els cents anys que fa que la dona està lluitant”.

Reconeixia Àngel Sendra que “els actes que estem organitzant des de l’Ajuntament són un tant tradicionals, són actes que tots i totes ens demanen que fem i hui celebrarem el dia de la dona junt al dia de la Crosta, tan popular ací a Pego”.

Durant eixa jornada festiva, més de 150 dones es van reunir al recinte del Mercat Municipal per a dinar, majoritàriament, Crosta. Al temps es va dur a terme el Concurs de Crosta i Postres, havent moltíssima varietat en aquesta segona modalitat, ja que es van presentar fins a 15 postres molt ben presentades. Finalment, el primer premi de Crosta va recaure en Amparo Ciurana, el segon se’l va endur Maria Rodríguez i el tercer va anar per a la crosta presentada per Tere Ferrando. Pel que fa a les postres, el primer premi va estar per a Rosa Sastre per un pastís de taronja, el segon premi va recaure en un pastís de freses elaborat per Júlia, una alumna de l’EPA i també de la taula de l’EPA eixia la tercera guanyadora, Mari Carme Morell qui va presentar un tiramisú. Enhorabona a les premiades.

214 Visites

Deixa un comentari