‘Paraules en silenci’, recull la seua menció de qualitat a millor programa de Ràdio Local

Ahir es lliuraven a Barcelona els 13ns Premis Ràdio Associació, entre ells, la menció de qualitat al programa de Ràdio Pego dirigit per Manel Arcos, ‘Paraules en silenci’ que s’emet els dimarts de 22 a 23 hores. El jurat va acordar atorgar la menció de qualitat “per divulgar amb llenguatge actual i utilitzant els recursos del mitjà, la qualitat de la literatura catalana, en especial la poesia”.
Ahir es van atorgar a Barcelona els 13ns Premis Ràdio Associació. Ràdio Pego va estar present amb la figura del director d’un programa que s’estrenava enguany a la graella de l’emissora. L’oliver Manel Arcos viatjava fins a la capital del Principat per recollir una de les dues mencions de qualitat al millor programa de ràdio local, atorgat a la seua aposta radiofònica, ‘Paraules en silenci’, que s’emet cada dimarts de 22 a 23 hores.
El jurat, integrat per Carles Solà i Ferrando, president; Montserrat Agell i Callís, secretària; i els vocals Assumpció Maresma i Mata, Jordi Margarit i Sanmartí, Joan Manuel Tresserras i Gaju i Imma Tubella i Casadevall, ha valorat atorgar-li eixa menció de qualitat “Per divulgar amb llenguatge actual i utilitzant els recursos del mitjà, la qualitat de la literatura catalana, en especial la poesia”. Així ho transmetia a l’audiència el propi Manel Arcos el dimarts després d’haver-se fet públics els 13ns Premis Ràdio Associació:

De gala va estar ahir Manel Arcos en recollir la seua menció de qualitat al millor programa de ràdio local. Una menció que també es va atorgar al programa ‘Estem perdent els papers’ de Vilassar Ràdio “per saber repassar l’actualitat de proximitat en clau d’humor d’una manera dinàmica i en complicitat amb els protagonistes i les xarxes socials”. El Premi Ràdio Associació al millor programa de ràdio local se l’endugué ‘Deixa’m tastar’, dedicat a la gastronomia, a Ràdio Santa Perpètua, de Santa Perpètua de Mogoda, pel fet de “divulgar en format de magazine radiofònic el patrimoni gastronòmic del territori d’una manera amena i didàctica, amb la col·laboració de les xarxes socials”.
Explicava Manel Arcos durant la presentació del seu llibre ‘Quan refilaven els trabucs’ que va tenir lloc divendres passat que “ser locutor de ràdio és el que més li agrada”, contava que un amic li va dir “que havia tornat als meus origens” en iniciar, el dimarts 2 d’octubre de 2013 ‘Paraules en silenci”, un programa que encetava el seu trajecte amb el repte d’apropar els oients als racons més commovedors i encisadors de la literatura catalana. Des del principi, el programa es va marcar l’objectiu d’homenatjar les grans obres i els grans escriptors de la nostra llengua. El control tècnic del programa és a cura del també oliver Vicent Morera. Quan encara no fa un any de la posada en marxa d’este programa, ja ha recollit els seus primers èxits, que s’afegixen als d’una audiència fidel, eixa menció de qualitat a millor programa de ràdio local.
Ràdio Associació de Catalunya, qui atorga estos Premis, és una cooperativa de ràdios, hereva de l’entitat que als anys 30 gestionava l’emissora del mateix nom. La tasca sòcio-cultural i professional de Ràdio Associació és tot un referent a la història de la radiodifusió a Catalunya.

Els Premis Ràdio Associació de Catalunya, creats l’any 2000 amb ànim de continuïtat per la Societat Cooperativa de Ràdio Associació de Catalunya i convocats ara per tretzena vegada, tenen la intenció de distingir i premiar els professionals de la ràdio i els millors programes del darrer any.

‘Paraules en silenci’ està dirigit per Manel Arcos, un professional de les ones, tot i que fa anys que no hi exercia en este camp. Arcos ha apostat per un programa nocturn emmarcat en la intimitat que oferix la recitació de la poesia en la nostra llengua. Des de la seua primera edició, edició que va ser dedicada al Llibre de meravelles del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, han estat recordats poemaris de Miquel Martí i Pol, Màrius Torres, Clementina Arderiu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Francesc Almela i Vives, Carles Duarte i Montserrat, Joan Navarro, Joana Navarro, Carles Riba, Isabel Garcia Canet, Salvador Espriu, Teresa Pascual, Manel Alonso i Català, Maria Beneyto, Josep Manel Vidal, Joana Bel, Miquel Català, Àngels Gregori, Pere Bessó, Xelo Llopis, Ramon Guillem, i Lorena Cayuela. Tot això regat amb la música de cantautor en directe, sempre que es possible, de moment, el programa ha comptat amb actuacions en directe del músic Jesús Barranco, fundador del grup Gent del Desert, el grup Versaires i els cantautors Vicent Savall, Lluís Vicent, Clara Andrés, Josep Didac, Rubén Suárez i Joan Amèric. ‘Paraules en silenci’ canalitza tota la força i l’expressivitat de la poesia a l’audiència a través de les ones de Ràdio Pego.
La més sincera enhorabona.
524 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!