La ferma contestació de la comunitat educativa a la reforma educativa paralitza la seua tramitació

A Pego, la mitjana del seguiment de la vaga en els centres públics oferix un 64.22% del professorat i un 85.64% de l’alumnat que secundaren ahir la vaga general d’educació. A la manifestació convocada per Intersindical Valenciana Marina Alta, van acudir més de 1.500 persones, segons l’organització.
Hui estava previst que el Consell de Ministres aprovara la tramitació de l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). No obstant això, la ferma contestació de la comunitat educativa durant la vaga general en educació convocada ahir, ha aconseguit paralitzar, encara que només siga temporalment, la seua aprovació.

Esta vaga convocava, per primera vegada, a totes les etapes educatives, des d’Infatil fins a la Universitat, passant per Primària i Secundària i estava convocada per la Plataforma Estatal per l’Escola Pública -formada per CCOO, UGT, CGT, Stem, Sindicat d’Estudiants, CEAPA i Moviment per la renovació pedagògica.

El ball de xifres de participació entre els convocants i el govern s’ha tornat a repetir una vegada més. Els convocants situen el seguiment entre el 60 i el 70% d’alumnes i professorat pel que fa a terres valencianes i la Conselleria redueix el seguiment al 28,8% entre el personal docent. El percentatge oficial en l’àmbit estat ha estat situat pel Govern en menys d’un 20%. Una xifra que induïx a pensar si és real tenint en compte la paralització de l’aprovació de la LOMQE.

Les manifestacions que es van dur a terme al llarg i ample de la geografia espanyola van ser multitudinàries. A la Marina Alta, a Dénia, s’hi produir a les 11 del matí i, segons el sindicat convocant, Intersindical Valenciana Marina Alta, van participar més de 1.500 persones. La Policia Local de Dénia reduïx el nombre a 400 ó 500. En la pancarta que encapçalava eixa manifestació es podia llegir: “Per l’educació pública, actua!”.

El manifest de la Plataforma Estatal per l’Escola Pública, llegit per Pepa Guardiola, mestra i escriptora, exigia l’obertura d’un procés de diàleg i negociació amb la comunitat educativa, «perquè es puguen posar en marxa les millores que l’educació realment necessita», sempre a la recerca d’un consens bàsic que aporte «estabilitat al sistema educatiu al convertir este assumpte en una qüestió d’Estat». El manifest mostrava el rebuig a les mesures que es proposen amb la nova llei que planteja el Ministeri d’Educació ja que «suposarien un greu retrocés del sistema educatiu i de tota la societat».

El representant del Secretariat Comarcal d’Intersindical de la Marina Alta, Óscar Ramírez, va manifestar l’«èxit» de la convocatòria tenint en compte que convocava un únic sindicat. Alhora va insidir en què amb la protesta d’ahir queda clar que la comunitat educativa de la Marina Alta ha dit «no» rotundament a la LOMQE i a les reformes de la consellera d’Educació, María José Catalá.

En els mateixos termes va coincidir Bernat Valero, representant de la Plataforma per l’Ensenyament de la Marina Alta, qui també es va referir a l’elevat índex de participació de professors i alumnes en la vaga que es va dur a terme ahir. De fet, la mitjana va superar el 80% tant en els col·legis com en els instituts. El cas més destacat, segons Valero, va ser el d’Ondara que dels 770 alumnes que té l’institut, només 30 van assistir ahir a classe.

Tant Òscar Ramírez com Bernat Valero van recordar que les retallades que es produiran en els col·legis de la comarca en el pròxim curs suposaran la supressió de 42 mestres de Primària, 8 d’Infantil, 3 de Pedagogia Terapèutica, sense oblidar les 8 aules de Primària i 24 d’Infantil que deixaran d’existir. Un dels mestres i una de les aules que se suprimixen són del col·legi públic Ambra.

A la manifestació que es va dur a terme d’ahir van acudir representants de centres públics, a més dels regidors Josep Crespo (Bloc) i María Martínez (CDL), Vicenta Bisquert (PSPV), Empar Bolufer i Saül Ortolà (Esquerra- Marina Alta). També van assistir, entre altres molts, Pau Reig, Paqui Viciano, Enric Vengut, Sebastià Garcia i Vicent Balaguer.

A Pego el seguiment de la vaga als centres públics va estar, en general, elevat, amb una mitjana d’un 64.22% del professorat i un 85.64% de l’alumnat que van secundar la vaga general en educació. Pel que fa a l’alumnat, s’ha de recordar que la decisió de secundar la vaga, en Infantil, Primària i els primers cicles de Secundària, depén dels pares i mares i, per tant, una gran majoria van optar per secundar la vaga.

CEIP Ambra:
Un 70.37% del professorat ha secundat la vaga. Pel que fa a l’alumnat (i per tant als pares i mares), l’han secundada un 89.52%.

CEIP Rosalia Bondia:
Un 70’5% del professorat ha secundat la vaga. L’alumnat que no ha assistit a classe ha estat un 77.27%.

CEIP Carolina Sala:
Un 50% del professorat ha secundat la vaga. Pel que fa a l’alumnat, ha estat un 80% els que l’han secundada.

IES Enric Valor:
Un 66% del professorat ha fet vaga hui. El seguiment de la vaga en l’alumnat ha estat aclaparadora, un 95.77% l’ha secundada.

Recordem que els serveis mínims van incloure un membre de l’equip directiu i un professor per etapa i per cada sis unitats, serveis que van ser considerats pels sindicats d’excessius.

596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!