Mig miler de persones rebutgen l’eliminació de la línia 9

Que cobrix Dénia-Benidorm i per tant que connecta Dénia amb Alacant. Esta és l’única línia ferroviària que es manté a la Marina Alta. La manifestació era convocada pel comité d’empresa de FGV.
L’amenaça de pluja va provocar que divendres de matí va provocar que es desconvocara la manifestació organitzada per la Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta. Això potser va afavorir que l’altra protesta programa per al mateix dia i la mateixa hora, la que rebutjava l’eliminació de la línia 9 de tren tingués èxit de convocatòria.

La Marina Alta actualment només té una línia ferroviària. Tot i la seua riquesa i la seua importància dins el mapa autonòmic eixa és la trista realitat de comunicacions d’esta comarca. En 1974 es va desmantellar la unió per tren amb Gandia i València, i ara la Marina Alta no vol perdre també la connexió amb Benidorm i Alacant. I potser això va motivar a la gent a eixir al carrer a donar suport a la protesta convocada pel comité d’empresa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana que pretenia reivindicar el manteniment i, sense retalls, de la línia 9 del tren entre Dénia i Benidorm i per tant la connexió amb tren a Alacant.

A la marxa van acabar unint-se representants de tots els partits de la corporació a Dénia, així com de les principals formacions representades en els municipis per on passa el tren. En el capítol d’alcaldes, es va poder veure a la de Dénia, Ana Kringe, el de Xàbia, José Chulvi, o la de Gata de Gorgos, Ana María Soler.

Al final del recorregut, el cap de Circulació d’Altea, Vicent Serrat, va agrair el suport rebut de la ciutadania tant en les diferents mobilitzacions com en la “exitosa” arreplegada de firmes que duen a terme. El treballador va fer un poc d’història per a recordar que la línia és ja quasi centenària i que s’emprava, a principis del segle passat, per a portar fins al port de Dénia la pansa per a la seua exportació. Per als treballadors, la rendibilitat de la línia està garantida. “Les dos Marines són, a hores d’ara, les que mouen més viatgers en relació a la freqüència de trens respecte a la resta de línies”, va assenyalar.
448 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!