Les pluges es traslladen a Maig


Aquesta primavera les pluges han decidit girar l’esquena als refranys i ha decidit ploure al mes de maig, en comptes al mes d’abril. Les precipitacions alleugeraran, en certa manera la sequera que pateix el camp, tot i que pot llençar a perdre el que resta de la recollida de cireres de la Muntanya d´Alacant. La previsió indica que la borrasca es retirarà cap al Mediterrani el que farà que aparega el sol.
Aquestes han estat les dades recollides des de l’estació meteorològica del col•legi Carolina Sala, que cada dia revisen els seus alumnes per tal de fer un seguiment de l’oratge que tenim a Pego. Les dades enregistrades al Convent no difereixen massa amb les escoltades anteriorment, 42 litres per m2 s’han arreplegat aquesta nit.

Aquesta pluja que reviurà la sequera que pateix el camp des de fa mesos, ha estat acompanyada del ràfegues de vent de fins a 45 Km/h. El temporal que ha assotar la Marina Alta a obligant a la companyia Baleària a cancel•lar els trajectes Eivissa – Dénia.

Així mateix, el fort onatge també va deixar amarrades als ports les barques de pesca de Dénia, Xàbia i Calp. A Xàbia només van eixir a pescar el 20% de la flota pesquera mentre que a Calp només es van tirar al mar 8 de les 25 embarcacions que té la Confraria. Finalment, a Dénia van eixir a pescar 11 embarcacions de les 22 d’arrossegament existents.

El temporal de pluja i vent també pot afectar de forma molt negativa la recollida de cireres de les valls de la Marina Alta, ja que el fruit és molt sensible a les incidències meteorològiques.

Les previsions per al cap de setmana es retira la borrasca cap al Mediterrani, el que implica que s’obriran clarianes importants i tornarà a brillar el sol. El vent amainarà i que les temperatures pujaran lleugerament. Tot i això, quedarà inestabilitat i, per tant, tot i que farà sol, principalment de matí, de vesprada creixeran els núvols, que deixaran ruixats i tronades disperses. Estos ruixats i tronades es formaran a l’interior i avançaran cap al litoral. El vent bufarà fluix i variable i les temperatures màximes pujaran, sobretot diumenge.

316 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!