Les farmàcies de Pego secunden la vaga convocada pel Col•legi de Farmacèutics per al 19, 20 i 21 de desembre

La causa d’aquesta convocatòria són els impagaments de Sanitat. Durant aqueixos tres dies Pego tindrà de guàrdia la farmàcia d’Ignacio Pascual Rovira, que només vendrà medicaments d’urgència. Els magatzems farmacèutics també secunden la vaga i no subministraran medicaments durant els tres dies.
Situacions financeres insostenibles i molta angoixa per no saber com fer front al pagament de les factures dels proveïdors que van vencen ahir. Els farmacèutics s’han convertit en un col•lectiu tan vulnerable com el que més, amb pagaments pendents (hipoteques, sous d’empleats, despeses comunes…) i un horitzó cada vegada més fosc davant de l’incompliment de la Conselleria de Sanitat d’abonar el segon termini del pla de pagament per valor de 60 milions d’euros que havia d’haver-se fet efectiu abans de dissabte passat, dia 10, i que ha quedat en una fal•làcia i una altra nova promesa de pagament a fi de mes.

Explicava el farmacèutic titular d’una de les Farmàcies de Pego, Ignacio Pascual Rovira, que “les farmàcies de Pego i de tota la Comunitat Valenciana només hem cobrat les receptes de quinze dies de juliol. Açò vol dir que totes les receptes des del 15 de juliol fins a l’actualitat les hem pagades nosaltres perquè ens han prestat els diners els bancs, òbviament”. Davant aquesta situació, asseverava Pascual Rovira que “arriba un punt que fins i tot els bancs no poden fiar-nos més i la situació és insostenible”.

Amb aquest panorama, després de quasi tres hores els assistents a l’assemblea extraordinària convocada pel Col•legi Oficial de Farmacèutics de València van decidir, per majoria absoluta, secundar la vaga de tres dies que tindrà lloc el proper dilluns 19, dimarts, 20 i dimecres 21 de desembre. En l’assemblea també es va decidir que l’últim dia, el dimecres 21, es tornarien a reunir en assemblea per a plantejar la continuïtat de la protesta o adoptar altres mesures de pressió. Durant els tres dies de vaga només romandran obertes les farmàcies de guàrdia. A Pego la de Ignacio Pascual Rovira. En aquestes només es dispensaran medicaments d’urgència, és per això que des de la Farmàcies de Pego que secunden la vaga es demana comprensió i un ús responsable del servei.

Els acords adoptats en l’assemblea del col•legi de València seran secundats per les oficines d’Alacant i Castelló.

Sobre la vaga a Pego, el titular Ignacio Pascual Rovira afirmava que “per això totes les farmàcies de Pego deuran tancar estos tres dies, 19, 20 i 21 de desembre, si pensen en el que ens estem jugant i no en el seu benefici personal”. Així mateix, en certa manera com a portaveu de les farmàcies pegolines que secundaran la vaga, ressaltava que “demanem d’ací disculpes a tota la població, esperant que entenguen la nostra situació i els agraïm tot el recolzament que sempre ens han donat”.

Els magatzems farmacèutics també secunden la vaga marcada pels Col•legis Farmacèutics i durant els tres dies que les farmàcies romanguen tancades no subministraran medicaments.

El pla de pagament de la conselleria contempla ara abonar 120 milions a finals d’aquest mes i al gener pagar la facturació de setembre.

Totes les farmàcies estan a l’espera de moviments per part de les Conselleries de Sanitat i Hisenda. Si es produïren el més probable és que es desconvocara la vaga, que és el que desitgen totes les farmàcies.

A Pego totes les farmàcies secundaran aquesta vaga. Hem de fer notar, però que des de la farmàcia de Pilar Mir Suay encara no han decidit si faran un seguiment total o parcial de la convocatòria.

503 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!