La campanya de recollida solidària d’aliments arranca a Pego amb un augment de la demanda

No hi ha una xifra exacta, però des de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, L’Atzúvia i Les Valls es confirma la pujada de persones que acudeixen a demanar aliments. Es demanen aliments amb una data de caducitat llunyana com conserves o sucs, sal, sucre, oli, llegums, entre d’altres.
La Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, com ja va fer en 2009 i 2010, ha tornat a activar la III Campanya de Recollida Solidària d’Aliments. Una campanya que es llança en col•laboració amb distintes associacions del poble de Pego, ubicades a l’antic centre de salut, com són l’Associació de Diabètics, Obrint Camí, les ames de Casa, les boixeteres i l’Associació Esperança.

Enguany la Mancomunitat rep aliments aportats per la Creu Roja, però la varietat dels mateixos es queda incompleta per tal de poder elaborar una dieta mínimament equilibrada. Així, aquesta III Campanya de Recollida Solidària d’Aliments tracta d’arreplegar aliments amb una data de caducitat llunyana, com ara: aliments de desdejuni i/o berenar, lactis, sucs, sal, sucre, oli, llegums, carn i peix en conserva, verdures i fruita en conserva, productes per a la higiene personal i de la casa.

Amb aquesta campanya des de la Mancomunitat, en col•laboració amb les associacions, es pretén “impulsar de nou la recollida solidària d’aliments bàsics amb la finalitat de continuar repartint-los entre totes aquelles famílies que es troben en una situació de greu dificultat econòmica”.

No tenim la xifra exacta de persones que han recorregut a la Mancomunitat de Serveis Socials per tal de demanar ajuda bàsica. No obstant, Ana Frau, confirmava que “enguany s’ha incrementat molt més perquè la gent encara estava vivint del subsidi, però ara a molta gent ja se li ha acabat el subsidi i no li queda res perquè no hi ha faena i el subsidi el tenen esgotat”.

La Coordinadora de la Mancomunitat obria les portes de l’entitat per a aquella gent que no puga deixar la seua donació d’aliments en els horaris establerts per les distintes associacions, que puga fer-ho allí mateix, en horari de 10’30 a 14h.

La resta d’horaris:

Dimarts de 9’30a13h. Diabètics, Obrint Camí, i Boixeteres.

Dimecres de 9’30 a 11’30h. de 17’30 a 20h. Cabal, Diabètics,i Esperanza.

Dijous de 9’30 a 11’30h. i de 16 a 18’30h. Diabètics i Ames Casa

Divendres de 16 a 19 h. Boixeteres

El lloc d’arreplegada d’aliments és l’Antic Centre de Salut, c/Llavador, 5.

Ana Frau, Coordinadora de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i les Valls feia una crida a aquelles persones que tenen feina perquè, tot i que és conscients que tot el món ho està passant malament, aquelles persones que acudeixen a Serveis Socials és perquè estan al límit. Des de la Mancomunitat també es recorda que hi ha moltes formes d’ajudar, entre d’altres ajudant en el temps lliure a repartir o classificar aliments. A més, també “admetem tota classe de donants i donacions”.
542 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!