La Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta complix el seu primer aniversari

Va ser el passat dilluns, 3 de desembre. Ho va celebrar amb un article d’opinió en què recorda que “el motiu de la seua creació va ser canalitzar el malestar social que la gestió de Marina Salut havia creat a la comarca i donar visibilitat a un problema que fins aleshores pareixia individual”. Confirme haver complit els dos objectius un any després de la seua creació. La Plataforma demana la dimissió del gerent del departament de salut de la Marina Alta.
El passat dilluns, 3 de desembre, la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta va complir el seu primer aniversari de vida. Per a celebrar-ho i compartir-ho va redactar un article d’opinió que hem penjat a la secció de la web de Ràdio Pego ‘Cartes a Ràdio Pego’ on podreu llegir-lo íntegrament. En este article, la Plataforma recorda el doble motiu de la seua creació. D’una banda, “canalitzar el malestar social que la gestió de Marina Salut havia creat en la comarca”; de l’altra banda, “donar visibilitat a un problema que fins aleshores pareixia de cada usuari pres indiviualment i que en realitat era, i continua sent, un problema públic i de gran calat”. Un any després del seu naixement, la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta considera que “ambdós objectius s’han complit àmpliament”.

Des de la Plataforma s’apunta que “hui en dia la ciutadania de la Marina Alta sap contextualitzar que el seu problema sanitari és la privatització d’un servici públic del que antany ens sentíem orgullosos i que hui en dia ens produïx desassossec, sobretot quan hem de fer ús d’ell”. I assegura en el seu article d’opinió que la ciutadania de la Marina Alta no és l’única que ho sent així.

Malgrat que la Plataforma ha aconseguit els seus principals objectius en el seu primer any de vida, assevera que els seus membres no se senten “satisfets” perquè “la situació de la sanitat pública a la Marina Alta ha continuat degradant-se durant el 2012 a un ritme inclús més accelerat que en anys anteriors.” Al llarg de l’article repassen les retallades que ha estat patint la Marina Alta des de l’entrada en la seua gestió de la UTE Marina Salut i també apunten a “l’assetjament generalitzat que existix a Marina Salut, la pressió als treballadors perquè no parlen […] perquè no qüestionen els dictats dels homes de negre”, el que per a la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta suposa “un retall de professionalitat de conseqüències funestes tant per al professional sanitari, que es veu frustrat en les seues expectatives de bona pràctica com per a l’usuari.”

Davant este panorama, la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, demana la dimissió del gerent del departament de Salut de Dénia, Àngel Giménez “pel seu tracte despòtic als treballadors i representants sindicals amb què no es reunix ni una vegada a l’any, pel seu menyspreu pels poders públics democràticament triats com ha quedat constatat amb tota la problemàtica del tancament dels centres de salut a la nit, i sobretot per la seua falta de respecte amb els drets sanitaris de la ciutadania de la Marina Alta perquè ha demostrat que no està preparat, ni tècnicament ni humana, per a ostentar tan alta responsabilitat”.

Acaba l’article dient que “Des de la Plataforma per a la Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta volem deixar ben clar que no desistirem en el nostre interés de defensar un bé social de primera magnitud com és la salut de tots i no deixarem de denunciar el que considerem un atac directe al benestar de la persones. Portem un any, i estem ací per a quedar-nos encara que a algú li pese”.
439 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!