La Gossa Sorda guardonada als Premis Ovidi Motllor


“Vigila”, el primer disc dels pegolins va ser considerat el millor disc de pop-rock valencià pel jurat dels Premis Ovidi. Aquests premis reivindiquen la figura del polifacètic artista alcoià, a més de reconèixer el treball anual de músics que canten en valencià. “Katà” de Miquel Gil, va obtenir tres premis, entre ells el de millor disc.
Dimecres va tenir lloc al Teatre Micalet de València el lliurament dels primers Premis Ovidi Motllor. Uns premis creats pel Col•lectiu Ovidi Montllor, l’Avanç, el Centre de Cultura Ovidi Montllor i Escola Valenciana. Aquests premis, a més de servir per a reconèixer el treball anual dels músics que canten en valencià tenen un to reivindicatiu. No sols pel que fa a la figura d’Ovidi Montllor, la memòria de la qual encara pateix revessos polítics, sinó per la marginació que pateix la música en valencià en els mitjans i circuits institucionals, com així s’ha denunciat i es tornava a reconèixer anit durant la cerimònia.

El jurat, integrat per especialistes tant en el camp de la música com de l’educació o el periodisme, ha valorat com a millor disc pop-rock en valencià “Vigila”, el primer disc de La Gossa Sorda. El grup pegolí que ha aconseguit en un breu període de temps un ampli reconeixement arreu dels països de parla catalana ha vist així recompensada la seua tasca musical amb un guardó que la consolida com a grup de qualitat dins el món de la música valenciana i en valencià.

Miquel Gil amb “Katà” va ser, per altra banda, el gran triomfador de la nit amb tres guardons: millor disc, millors arranjaments i orquestració i el premi muixeranga atorgat per votació popular. Premis i reconeixements aquests que se sumen als que el músic de Catarroja ha obtingut en els últims mesos pel seu disc “Katà”.

La resta de premis recaigueren en els alcoians VerdCel que s’emportaren el premi al millor disc de cançó d’autor. Urbàlia Rurana el millor disc de folk per a “Territoris Amables”. “Al carrer dels meus rècords” d’Elies va rebre el premi a la millor cançó d’autor. El guardó a la millor lletra va ser per a “Cançó Explícita” de Pau Alabajos. Orxata Sound System van ser reconeguts com el Grup Revelació.

Els organitzadors van concedir diversos premis honorífics que van recaure en Toti Soler per la seua trajectòria artística, en Toni Mestre pel seu recolzament a la música en valencià i Obrint Pas va rebre el premi Foment al millor grup jove per la seua innovació, repercussió i arrelament al País.

InfoTV va ser premiada per la seua a posta per la música en valencià. Un compromís més que s’ha traduït en l’emissió d’un centenar de grups en valencià. Finalment el premi Moniato d’Or amb Fulles de Llorer va ser atorgat a un dels grans absents de la nit: la Ràdio Televisió Valenciana.

422 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!