La Conselleria d’Educació autoritza la jornada continuada als quatre col·legis de Pego

Es tracta de la primera fase per a obtenir l’autorització definitiva per a aplicar la jornada contínua el curs 2016/2017. La segona fase tindrà lloc el proper dijous 15 de setembre quan es realitze als centres educatius que han demanat el canvi de jornada la consulta als pares i mares d’alumnes. La modificació de la jornada no eixirà avant si no aconseguix el sí del 55 % del cens de pares i mares del col·legi.
La Conselleria d’Educació ha autoritzat que 286 col·legis d’Infantil i Primària, entre els que només hi ha cinc centres concertats, convoquen els pares i les mares d’alumnes dijous 15 de setembre per a votar la implantació de la jornada escolar intensiva, el que implica concentrar les cinc hores de classe diàries en horari de 9.00 a 14.00 hores.

Entre els col·legis autoritzats en esta primera fase del procés per a obtenir l’aplicació de la jornada continuada, es troben tots els de Pego (els quatre, atès que tots la van sol·licitar): els tres públics (CEIP Ambra, CEIP Carolina Sala i CEIP Rosalia Bondia) i el concertat (Sant Antoni), un dels únics set col·legis concertats de 384 existents a tot el territori valencià que han sol·licitat la jornada continuada.

A la Marina Alta hi ha un total de 28 col·legis que han estat autoritzats per la Conselleria d’Educació perquè consulten les famílies si accepten l’aplicació de la jornada intensiva este mateix curs.

Els col·legis autoritzats han estat:

Beniarbeig: CEIP Benicadim
Benidoleig: CEIP Mestral
Benissa: CEIP Manuel Bru i CEIP Padre Melchor
Calp: CEIP Azorín, CEIP Gabriel Miró, CEIP Oltà i CEIP Paternina
Dénia: CEIP La Xara, CEIP Montgó i CEIP Pou de la Muntanya
Gata: CEIP Santísimo Cristo
Llíber: CEIP S. Cosme i Damià.
Murla: CEIP Castell del Pop
Pedreguer: CEIP Comarcal l’Alfàs i CEIP El Trinquet
Pego: CEIP Ambra, CEIP Carolina Sala, CEIP Rosalia Bondia, col·legi concertat Sant Antoni
Teulada: CEIP Cap d’Or (Moraira) i CEIP San Vicente Ferrer
El Verger: CEIP Segària
Xàbia: CEIP Graüll, CEIP l’Arenal, CEIP Port de Xàbia, CEIP Trenc d’Alba i CEIP Vicente Tena.


Font:Levante-EMV


La xifra total de col·legis autoritzats podria créixer perquè encara hi ha 42 col·legis, dos d’ells concertats, que han sol·licitat el canvi d’horari i als que el departament del conseller Vicent Marzà ha requerit més informació. Als 286 col·legis que han rebut l’informe favorable de la conselleria ja només els queda convocar la consulta als pares i les mares (tots excepte els de 6é de Primària). I és que cal recordar que la modificació de la jornada només eixirà endavant si durant la votació dels pares i les mares d’alumnes s’aconseguix el 55% de vots del cens afirmatius a la jornada continuada. Si el resultat és favorable, la conselleria permetrà que s’aplique des d’este curs, més concretament des del mes d’octubre, la jornada intensiva per un termini de tres cursos.

En total dels 349 centres docents, entre els que únicament hi ha set concertats, que van presentar projectes per a implantar la jornada contínua, Educació tan sols ha denegat 21 (el 6 %).

Els 281 col·legis públics autoritzats a realitzar el referèndum sobre la jornada contínua suposen el 26,7 % de les 1.051 escoles d’Infantil i Primària públiques amb què compta la Comunitat Valenciana. No obstant això, els 5 concertats que han obtingut l’informe favorable a penes suposen l’1,3 % dels 384 centres privats sostinguts amb fons públics. Només set d’estos centres han demanat canviar d’horari.

Quasi huit de cada deu sol·licituds de jornada contínua, 277 de 349 (79,4 %), provenen de la província d’Alacant, 56 de València (16 %) i 16 de Castelló (4,6 %).

Així les coses, a les comarques alacantines es votarà el canvi d’horari en més de la meitat dels seus col·legis públics, 237 de 401, i en 4 dels seus 96 centres docents concertats. Ben diferent és la foto que s’hi dibuixa a la província de València, on només es votarà en 34 dels 492 col·legis públics. Entre els concertats la proporció encara és menor, perquè només un únic col·legi de 257 convocarà el referèndum, es tracta de La Miraculosa d’Ontinyent. A Castelló són només 11 col·legis públics de 158 on es votarà.

Perquè Educació autoritze la votació sobre la jornada intensiva els col·legis han de garantir el servei de menjador i dissenyar un pla d’activitats extraescolars gratuïtes fins a les 17.00 hores per facilitar la conciliació laboral i familiar a aquells pares i mares que no poden arreplegar als seus fills i filles abans d’eixa hora.

Els centres amb autorització per a consultar sobre la jornada continuada als pares i mares dels seus i de les seues alumnes podran publicar el cens provisional fins al 8 de setembre i procedir a informar les famílies sobre la celebració de la consulta. La publicació del cens definitiu es produirà 48 hores després de la publicació del cens provisional, és a dir, el 10 de setembre.

Finalment, la consulta se celebrarà en tots els centres el dia 15 de setembre. Durant l’endemà es remetran els resultats de l’escrutini de la consulta a les famílies a la direcció general de Política Educativa.

Una vegada enviats els resultats de la consulta a la conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva perquè cada un del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran posar en marxa a partir d’octubre, i coincidiran amb el canvi de l’horari habitual de tot el curs.

L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

1220 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!