La cirera mira al cel


Entrant en la setmana més important de la campanya de la de recollida de la cirera, el cel s’ha encapotat i pot fer perillar les excel•lents expectatives previstes per a enguany pel fred que havia fet aquest hivern. La previsió del temps assegura pluges per avui i demà. Divendres començarien a remetre i es concentrarien cap al nord.

El 12 d’abril es va encetar la campanya de recollida de la cirera que s’engloba sota la denominació d’origen “Cireres Muntanya d´Alacant”. Enguany les previsions eren molt bones per les condicions meteorològiques que es van donar durant l´hivern, ben fred i sec, que és el que necessita la cirera per a la bona floració i el quallat excel•lent.

La fruita primerenca va estar tocada per les primeres pluges de la primavera, però les conseqüències no van ser massa serioses, amb l’avantatge de ser les primeres cireres en eixir al mercat.

En aquests moments, les diferents valls es troben en plena campanya, ja ho hem sentit. Fins avui, ha entrat a la cooperativa una tercera part de la producció total prevista, al voltant de 700.000 kg. Les expectatives inicials van fer fixar la campanya d´enguany en uns 2 milions de kg tot i que el temps finalment, serà qui decidira.

Les cireres són un fruit molt sensible a incidències meteorològiques com la pluja, aquesta pot badar-la, podrir-la i omplir-la d’aigua, el que provoca problemes a les cooperatives i a la posterior distribució. És per això, que com ja ha assenyalat la presidenta de la cooperativa cireres muntanya d´Alacant, si no escampa prompte aquest oratge, la collita es pot fer malbé.

El món agrícola sempre exposat a factors externs intenta, per via de l’assegurança minvar les possibles conseqüències negatives que poden afectar la collita final, i des de la seua posició d’agricultora, Amparo Alemany, presidenta de la Cooperativa Cireres Muntanya d´Alacant ho recomana.

Les previsions de l’oratge per a hui indiquen pluges dèbils a moderades que localment aniran acompanyades de tronades i que podran ser persistents cap a les comarques litorals. Demà continuarà plovent de forma dèbil a moderada. Aquestes pluges seran persistents i localment d’intensitat forta. Divendres les pluges començaran a desplaçar-se cap al nord i el dissabte en principi començarien a obrir-se clarianes per fer brillar el sol de tant en tant.

357 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!