La Butaca Teatre posa fi a un “curs pràctic”

Aquest 2007/08 ha estat un ple d’actuacions per a la novella companyia de teatre pegolina. Ha estat la companyia “que més ha actuat a la Marina Alta”. ‘Parlem d’Amor’, l’obra de cafè teatre va tancar aquest “curs espectacular”, segons el seu mestre, el divendres per la nit al Casal Cultural de Pego amb un èxit de públic. La propera obra de la Butaca serà un nou repte, un drama. “Parlem d’amor”, darrer muntatge de La Butaca Teatre és una versió de l’obra “Besos”, d’Albena Teatre, preparada per al circuit de Cafè-Teatre de la MACMA, i constituïda per diferents quadres on una dona ha trobat l’home perfecte, una altra lloga una agència de contactes ben particular, una parella viu una lluna de mel permanent… També es pot veure en aquesta representació un marit “terapeuta” de la cunyada i un fill que no perd el temps des d’abans de nàixer. I com a transició… música de violí. Divendres passat, La Butaca Teatre va realitzar la seua darrera actuació a Pego, al Casal Cultural, amb gran èxit de públic que cada dos per tres tenia el riure a la boca.

Xaro Cardona, presidenta de La Butaca Teatre, definia el curs 2007/08 com a “fonamental”. I resumia tot el que han fet des de l’inici de l’any, “El senyor Josep falta a la dona i la dona del senyor Josep falta a l’home”, el reconeixement del treball fet amb els 4 premis del certamen d’Oliva, totes les representacions que han fet per tota la Marina Alta, amb un mitjana de 8 ó 9 per obra, aquesta i la del cafè-teatre “Parlem d’Amor”. Així les coses concloïa Xaro Cardona, aquest ha estat un “curs pràctic”, ple d’actuacions.

Per la seua banda, el mestre de l’Escola de Teatre de Pego i el director de la Butaca Teatre, Cèsar Monzonís, explicava que “l’any 07/08 ha sigut espectacular”. I recordava que l’Escola de Teatre ja fa 5 anys que està en funcionament, durant eixe temps s’ha treballat la teoria, ha estat des de la creació de La Butaca Teatre, des que han començat amb la pràctica. Confiava a Ràdio Pego que “La Butaca Teatre ha estat la companyia que més ha actuat de la Marina Alta”.

“Una borratxera” és el que afirmava Xaro Cardona, i continuava “et dóna seguretat, però el nervi, la por, no t’ho lleva ningú” referint-se al rodatge que han adquirit durant aquest curs. Destacava també la presidenta de la Butaca “la cohesió del grup” que la definia com a “el més meravellós d’aquesta escola”.

“La Butaca intenta agafar personalitat mentre va fent” explicava Monzonís. I confessava als micròfons de Ràdio Pego que la propera obra que representarà la companyia serà un drama perquè intenten tocar tots els estils per a créixer. Al respecte del grup en sí, el director de l’escola de teatre, reafirmava que “el grup està molt cohesionat”. “Cadascú té molt clar que ha de fer, el que fa les coses molt fàcils”, assegura Cèsar Monzonís. I expressava un temor “em lleva la son mantenir açò i que continue creixent”.


407 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!