Inspecció ciutadana a Penya Roja

«Vine a veure la destrossa de prop». Així és com el Col·lectiu en Defensa del Territori de Pego i Arrels conviden tots els ciutadans a visitar els inicis de la construcció de la urbanització de Penya Roja el pròxim dissabte dia 30 de desembre. Una convocatòria que busca que els veïns de la comarca isquen de la indiferència davant de l’avanç imparable de les macrourbanitzacions en les muntanyes. Denuncien els agressius desmuntes i la falta
de recursos enfront de més de 1500 noves cases.
A Pego, el projecte de Penya Roja contempla la construcció d’1.500 vivendes en plena muntanya. Un pla aprovat en l’anterior mandat però que l’actual tripartit en el govern local va decidir augmentar la seua densitat per a preservar determinades zones verdes. No obstant, esta última decisió encara no ha sigut ratificada per la Conselleria de Territori i Vivenda.

Els organitzadors de l´esdeveniment conviden els ciutadans a acudir el dissabte dia 30 a les 10.30 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Pego perquè «és una vergonya, estan acabant amb l’encant de la nostra terra». Per este motiu, tots aquells que se s´unisquen a la iniciativa duran a terme una inspecció ciutadana per les obres de Penya Roja «per a veure de prop la destrossa».

En este sentit, els interessats podran veure «quins moviments de terra s’han fet i si són legals» així com «el que han fet amb els jaciments arqueològics i els corrals que prometeren protegir». A més, Arrels i el Col·lectiu en Defensa del Territori apunten que també es visitaran els terrenys on l’Ajuntament de Pego espera que es construisca el camp de golf i 1.400 vivendes així com un centre hípic i una zona comercial. A més, els organitzadors de la inspecció ciutadana asseguren que «s’estan comprant terres a Pego en llocs on, en teoria, el sòl no és urbanitzable».

Arrels i el Col·lectiu en Defensa del Territori denuncien que Pego preveu créixer urbanísticament a un ritme accelerat amb la construcció de vora 3.000 vivendes entre Penya Roja i Sorells i altres tants PAI en desenvolupament sense millorar les seues infraestructures de trànsit, sanitat i educació, entre altres i que estan «tan deficitàries com fa 20 anys». I, a més, segons el propi ajuntament «tenim l’aigua justa per a la gent de Pego. I segons estudis com el del professor Fernando Sendra els pous de Pego estan salinitzant-se». Davant d’este fet, els col·lectius es pregunten com donaran de beure a totes aquelles persones que hui viuen a Pego així com a les que arribaran per a ocupar les noves vivendes que es construiran a l’empar dels plans urbanístics aprovats.

517 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!