Enteniment en la reunió sobre el PAT a Conselleria


Dimecres a migdia el regidor de medi ambient, Pau Folqués va mantenir una reunió a la Conselleria de Territori i Habitatge amb la secretària autonòmica de l’àrea per a tractar les consideracions remeses al voltant del Pla d´Acció Territorial del Litoral. La valoració de la mateixa és positiva i s’esperen més reunions en el futur. L´Ajuntament haurà d’enviar els plànols de sol del terme de Pego.

Dimecres a migdia el regidor de Medi Ambient, el nacionalista Pau Folqués es va reunir a València, amb la secretària autonòmica de la Conselleria de Territori i Habitatge, Cristina Serrano per a tractar les consideracions o al•legacions presentades per la Regidoria al voltant del Pla d´Acció Territorial del Litoral del País Valencià. Aquesta reunió s’emmarca dins la ronda de contactes que està duent a terme la Conselleria per tal conèixer la postura dels diferents ajuntaments afectats pel futur Pla d´Acció Territorial.

Un dels primers punts que es va tractar va estar la protecció de les muntanyes de Pego, perquè en la documentació enviada per la conselleria es mostren aquestes com a zona urbanitzable, i des de la regidoria de medi ambient es considerava que el municipi ja tenia suficients urbanitzacions al terme, d’ací la necessitat de determinar una cota de protecció.

Aquest punt ha estat el que ha deixat sobre la taula dels dos darrers plenaris la ratificació de les consideracions de PAT, ja que el PSOE pegolí va demanar la inclusió de diferents cotes de protecció per a cada zona específica i no una cota general, per a evitar problemes futurs. De moment encara s’està treballant en aquesta modificació que serà posteriorment remesa a la Conselleria.

Després de valorar positivament la reunió el regidor de medi ambient va emfatitzar en la importància d’aquesta llei supramunicipal, que implicarà que les modificacions del Pla General d’Ordenació Urbana hagen de respectar el que es reflexe en el PAT.

El tercer punt de les consideracions enviades a la Conselleria de Territori feia referència a la consideració de zona industrial la major àrea de producció agrícola del terme de Pego, en la que es preveuen entre d’altres actuacions la urbanització de Penya Roja i el Pego Golf. Per tant, la consideració apuntava a la necessitat de reservar sòl agrari per a l’activitat productiva, industrial o de serveis i no per a indústria pesada.

Les errades presentades en el Pla d´Acció Territorial del Litoral per la Conselleria es deuen a la cartografia, que no correspon a l’actual definició i delimitació del terme aprovada en el darrer PGOU de Pego. Aquest fet s’esmenarà una vegada l´Ajuntament li envie la cartografia adequada i aquesta siga estudiada.

400 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!