El pressupost de festes torna al focus de la polèmica a Pego

En el ple ordinari de juny, en l’apartat de precs i preguntes, el regidor de Compromís Àngel Oltra, va preguntar per què l’Ajuntament va pagar de 2012 a 2015 els taulers, les cadires i música del Concurs de paelles de la Falla La Font. L’exregidor de Festes Raúl Tamarit va explicar que, en tota festa que organitza una associació demanen sempre ajuda a l’Ajuntament, a banda dels convenis signats, i esta es dóna cobrint una part de les despeses que comporta la festa, no es paga el 100%.
En l’últim ple ordinari, el de juny, va tornar a sorgir la polèmica al voltant del pressupost de Festes. Va ser arrel d’una pregunta del regidor de Compromís per Pego, Àngel Oltra, qui va qüestionar l’ajuda de la regidoria de Festes per a sufragar taulers, cadires i música durant 2012, 2013, 2014 i 2015 del Concurs de paelles de la Falla La Font preguntant «per què es fa eixe pagament?».
Des de Compromís per Pego consideren que «és responsabilitat exclusiva de l’equip de govern vetllar per l’equitat i l’equilibri de les aportacions públiques a les associacions del poble». Alhora també defensen que l’Ajuntament en Festes només hauria de jugar «un paper secundari de facilitador i conciliador en cas de conflicte» perquè consideren que «són les organitzacions festeres les que han d’autogestionar la festivitat, negociant i arribant a acords entre elles, sense ingerències ni favoritismes de les institucions en funció de les afinitats de tot tipus que puga tindre el governant de torn».
L’exregidor de Festes, Raúl Tamarit, va prendre la paraula per a explicar que «en tota festa que organitza una associació (dóna igual que siga una falla, filà, grup polític), demanen sempre ajuda a l’Ajuntament, a part de la pròpia subvenció que puguen tindre. L’Ajuntament mai s’ha negat a complir». Tamarit també aclaria que «l’Ajuntament mai paga el 100% a ningú. Sinó […] que paga atenent la relació de gent que assistix, col·laborem econòmicament en cadascú en la festa». Com a exemple posava la celebració del 9 d’octubre de Compromís que va demanar a l’Ajuntament que «posara vàters i els va pagar el consistori». «Col·laborem en la mesura que siga possible en totes les associacions», concloïa l’exregidor de Festes.
Sobre les factures a les que es referia Compromís per Pego, Raúl Tamarit va explicar que també inclouen els taulers i les cadires que utilitzen els comerços que ixen a la Fira de l’Estoc i que des de fa uns anys se celebra el mateix al dia del Concurs de paelles de la Falla La Font.

Va recordar Tamarit que es col·labora en totes les falles i que des de Festes s’ha ajudat «llogant equips de so per a fer discomòbils, per a presentar actes, escenaris per a falles, il·luminació i focus extres, grades, taules i cadires, grups electrògens, bocates per a voluntaris de carnestoltes, carpes en compte de casals fallers, factures de llum i aigua, fins i tot s’ha llogat tot l’equip de so i tècnics per a fer un concert on es cobrava una entrada no fa molt, i sí també s’han llogat wc’s per unes paelles a la quintana a octubre. I tot es pot veure, tot es pot comprovar, no hi ha res que amagar», va reiterar.

Finalitzava la seua intervenció Tamarit assegurant que «feia temps que tenia ganes que arribara este dia perquè amb [amb l’acusació] em demostreu que voleu traure coses d’on no hi ha». I va voler deixar clar que està exercint de regidor des de fa 5 anys, però és faller des dels 2 anys. Asseverava Raúl Tamarit que «mai mescle una cosa en l’altra». Acusava a Compromís que «la vostra intenció sempre és buscar coses on no hi ha».

Va afegir Raúl Tamarit que en 2011, quan entra de regidor i «això ho agafe com una herència del regidor anterior que ja col·laborava en eixa festa, en la mateixa quantitat […] continue col·laborant en totes les associacions conforme col·laborava ell».

Àngel Oltra va aportar que en el període esmentat (2012-2015) l’ajuda aportada per l’Ajuntament de Pego al Concurs de paelles de la Falla La Font ha estat de 8.527€ i «entenent que ja hi ha un conveni signat de 4.000€ a l’any, no sabem si hi ha un altre conveni signat per a pagar això o no», incidia el portaveu de Compromís per Pego. És per això que es creu des del grup valencianista que s’està davant d’un cas de «finançament encobert d’una activitat lucrativa privada», el que els ha portat a «denunciar esta actuació» al ple ordinari de juny. Critiquen per tant des de Compromís «l’ús irresponsable que fa l’equip de govern actual (PSOE + CdPI) del pressupost de festes» i és que consideren que ja que al Concurs de paelles de la Falla La Font «els organitzadors cobren una inscripció als participants, ha de servir per a cobrir eixes despeses i obtenir un guany econòmic, no cal cap tipus d’aportació de diners públics per a costejar l’activitat». Denuncien que amb esta subvenció la Falla La Font rep un «import un 50% superior a la resta [de falles el que estaria provocant] un tractament desigual i un finançament desproporcionat a les característiques de l’acte».

Tamarit insistia que una part de les factures també estan orientades a pagar la Fira de l’Estoc. A més, va convidar al regidor de Compromís a acudir a la Falla perquè comprove el que li costa a la comissió l’organització del Concurs de paelles. Avançava que el cobrix l’Ajuntament «no és ni la tercera part» del cost total de l’organització. I lamentava que «és trist haver d’assenyalar a una associació i posar-la en el punt de mira, però este equip de govern no va a caure tan baix com aquest partit de l’oposició». Reiterava Tamarit que «no hi ha res a traure. No hi ha res a amagar».En una nota de premsa remesa ahir als mitjans de comunicació, Raúl Tamarit amb el suport de tot l’equip de govern, expressava que «entenem que aquesta recerca detectivesca de buscar on no hi ha res a traure, només es deu a una qüestió personal que deixa clar que en aquest any de govern, i no de desgovern com a l’oposició més poc constructiva els agradaria, no hi ha res més a criticar de la política de l’equip de govern, i evidencia una volta més que passa a la gent que no té discurs, entrar en bucle i demagògia low cost».Arrel d’esta qüestió, la regidora de Volem Pego, Irene Sendra va proposar la possibilitat que l’Ajuntament de Pego adquirira taulers i cadires per estalviar-se el lloguer cada vegada que hi ha esdeveniments que en necessiten. L’alcalde li contestava que és cert que «hi ha una quantitat mínima de cadires que normalment gastem per a molts actes, al voltant de 300 cadires, […] i sí que hi ha una proposta de comprar-ne unes 300 i tindre-les en estoc i no haver de pagar-les cada volta».

685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!