Ja és públic el cartell del concert de Festes 2016

Un cartell molt pegolí. Amb el debut al seu poble dels joves de REACCIÓ, amb el grup revelació des dels últims anys de l’escena valenciana, els també pegolins SMOKING SOULS i amb el comiat dels escenaris del grup pegolí amb més renom, LA GOSSA SORDA. Tots ells estaran acompanyats de Juantxo Skalari & the rude band. Finalment el concert de Festes de Pego 2016 es realitzarà al passeig Michel.
A 10 dies del Concert de Festes, coneixem el cartell que omplirà de música la nit de dissabte 18 de juny a Pego. Un cartell molt pegolí. Amb el debut al seu poble dels joves de Reacció, amb el grup revelació l’escena valenciana dels últims anys, els també pegolins Smoking Souls i amb el comiat dels escenaris del grup pegolí amb més renom, La Gossa Sorda. Tots ells, acompanyats de Juantxo Skalari & the rude band.
La Gossa Sorda hui publicava al seu compte de facebook, junt amb el cartell, que «la veritat és que ja comencem a notar els nervis, ja que s’acosta el nostre concert més emotiu…» el de comiat «de tots vosaltres a Pego».

Avançaven els pegolins com anirà la nit: «Tot començarà amb l’actuació de Reacció cap a les 21h, després actuaran Smoking Souls. Nosaltres cap a les 00h pujarem [La Gossa Sorda] a l’escenari i per finalitzar la nit ballarem amb Juantxo Skalari and the Rude band.

I recordaven que els components de La Gossa Sorda estaran «cap a les 19:30 hores a la Casa de la Cultura de Pego signant CDs. Portarem un desplegament especial de merxan tant a la signatura com al concert per tal de que ningú es quede sense la seua samarreta o el nou DVD!!»

Avancem que la setmana que ve tindrem ací, a Ràdio Pego, al programa ‘Taula Oberta’ (de 13 a 14h.) alguns dels components de La Gossa Sorda per repassar la seua trajectòria, per saber com estan afrontant la recta final com a grup de música consolidat, entre d’altres coses.

Este concert, però, també va estar present al ple ordinari de juny. En precs i preguntes el regidor de Compromís per Pego, Àngel Oltra, exposava que «s’espera per al concert de festes una important afluència de gent perquè hi ha autobusos que s’estan organitzant des de diferents poblacions» i és per això que apostaven pel «camp de futbol del Pujol per a fer el concert» i preguntava «per què el concert no es fa en eixe camp de futbol atenent que és el millor lloc per als espectadors que vagen i per la seguretat, neteja, etc».
El regidor d’Esports, Raúl Tamarit, era l’encarregat de contestar la pregunta. Explicava que allí «només s’ha fet un concert fa 5 anys» i manifestava que li hagués agradat que hagueren vist com es va quedar l’espai esportiu després d’aquell concert. D’altra banda, exposava que al camp de futbol també hi ha una pista d’atletisme «que el carril 1 es va fer pols i demanen per arreglar-lo 70.000€» i afegia que «el divendres abans del concert allí es fan les segones 24 hores de running, un acte organitzat des de fa més de mig any», un esdeveniment en el que participaran al voltant de 300 persones. Assegurava Tamarit que cada dia usen la pista d’atletisme al voltant d’un centenar de persones i és per això que des d’Esports intenten tindre-la el millor possible.
Raúl Tamarit completava esta informació afirmant que quan va entrar de regidor d’Esports «va optar perquè, dins un recinte esportiu, no anava a fer-se cap concert més de rock». Recordava també que, amb eixa finalitat, la d’albergar concerts, es va realitzar el recinte multiactivitats ‘La Trilladora’. Informava que este té una capacitat per a 6.800 persones. Assegurava Raúl Tamarit que hi ha a Pego suficients alternatives per fer el concert de festes. I és per això que afirmava que «no és una decisió del ple».

Tamarit va criticar la gestió realitzada al capdavant d’Esports per la regidora de Compromís, Marian Tamarit, a qui va acusar d’haver abandonat, durant 4 anys, la pista del Pujol i haver deixat erm el camp de futbol que alberga. Avançava que actualment s’està intentant aconseguir una subvenció de Diputació per retornar la gespa al Pujol.

Preguntava el regidor de Compromís si no hi ha possibilitats de «protegir la pista d’atlestime en tanques i l’accés en lones». A més, també volia saber el lloc alternatiu que s’havia oferit per a la realització del concert.
La regidora de Festes, Rebeca Bañuls, respectava la decisió del regidor d’Esports i recordava que a l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego cadascú té delegades les competències concretes de la seua regidoria. És per això que informava que des de Festes «estem buscant el lloc més idoni dels que hi ha». Reconeixia Bañuls que «no hi ha massa [llocs idonis] per les condicions acústiques i tècniques que necessita el concert». Finalment, avançava que «hem trobat un lloc on cabria la gent, tot i que el so no seria el millor». Este lloc és el passeig Michel —també conegut com a passeig del Clot.

L’espai on es duga a terme el concert també ha de comptar amb «un pla d’emergència» que tinga en compte la gent que s’espera que vinga al concert. Una xifra que a hores d’ara oscil·la entre 6.000 i 8.000 persones. Reconeixia la regidora de Festes que són estimacions i que «després igual només venen 3.000 persones, però tampoc ho sabem» i és per això que l’Ajuntament de Pego ha de comptar «amb un pla de seguretat preparat per a eixes coses». Afirmava que «intentarem que estiga condicionat el millor possible».

1205 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!