El personal de CREAMA convoca parades i mobilitzacions perquè no cobraran fins a gener

L’entitat pública dedicada a assessorar sobre ocupació i activitat econòmica a la Marina Alta informa els 109 treballadors que no podran cobrar el seu sou fins que la Generalitat abone el deute pendent; ahir van desplegar cartells de protesta junt a la seu davant de la reunió dels regidors delegats de CREAMA amb el president del Consorci en el CREAMA de Dénia.
CREAMA és l’entitat integrada pels ajuntaments d’alguns municipis de la Marina Alta, la Diputació d’Alacant, la Generalitat i diferents organismes públics, com el SERVEF, l’INEM o l’IMPIVA. La seua tasca és l’assessorament per a buscar ocupació o generar activitat econòmica a la comarca. Els seus 109 treballadors i treballadores, a mitjan del mes de novembre encara no havien cobrat la nòmina d’octubre. Ara, acaben de conèixer que no cobraran les nòmines de novembre, desembre, a més de la paga extraordinària.

Davant el dibuix d’un futur immediat desastrós per a les economies domèstiques dels 109 treballadors i treballadores de Creama i per al desenvolupament dels projectes que estan duent endavant, el Comité d’Empresa, en una nota de premsa remesa als mitjans de comunicació comarcals, ha informat “que la Presidència del Consorci li ha comunicat que la Generalitat no pagarà el deute que té amb CREAMA fins al mes de gener del 2012”. Davant d’aquesta situació, els representants dels treballadors han convocat parades de dos hores, de 09:00 a 11:00, els dies 15, 19 i 21 de desembre, tant en serveis generals com en cadascuna de les agències. A més, també està prevista una concentració de protesta el dia 13 de desembre, des de les 17:00 fins a les 19:00, a la Glorieta del País Valencià a Dénia.

El Comité d’Empresa va acordar contactar amb tots els grups parlamentaris de les Corts per a instar una moció en el pròxim ple. També es realitzarà als plens dels ajuntaments consorciats. L’acord adoptat ahir en el Comité també inclou arreplegar firmes dels treballadors per a presentar-les a la Generalitat i remetre cartes al president Fabra i als consellers d’Economia i d’Ocupació, Enrique Verdeguer i José Císcar.

D’altra banda, davant de la reunió d’ahir dels regidors delegats de CREMA amb el president del Consorci al CREAMA de Dénia, el Comité va desplegar pancartes amb el lema: “Els treballadors de CREAMA ens esforcem per a donar el millor servei, encara que no cobrem el nostre sou. La Generalitat no ens paga”.


485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!