Dijous 17 de setembre la regidora de Medi Ambient es reunix amb la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals i el Secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic

Una cita molt esperada en la que s’espera obtenir informació sobre les actuacions que es van dur a terme durant l’incendi del 14 de maig i, sobretot, sobre les actuacions futures per a regenerar les muntanyes arrasades pel foc. El diputat de Compromís Juan Ponce, que va visitar Pego divendres passat, va afirmar que el Consell es planteja desviar diners de la partida de prevenció d’incendis per a regenerar les muntanyes de Pego, Vall d’Ebo, Atzúbia i Vall de Gallinera.
Divendres passat van visitar Pego tres diputats de Compromís, els diputats a les Corts Juan Ponce i Josep Nadal i el diputat a la Diputació Gerard Fullana. Ho van fer per reunir-se amb l’Assemblea Oberta de Pego i poder comprovar de primera mà com estava responent la natura a l’incendi del 14 de maig. No obstant, les pluges van impedir esta comprovació. Explicava ahir a ‘Castells d’arena’ el diputat pegolí Josep Nadal es mostrava «orgullós» de la feina de l’Assemblea que els va presentar tres informes redactats per experts que donen pautes de com s’haurien de començar a regenerar les muntanyes. Assegurava que són un bon punt d’eixida.
Ponce i Nadal van demanar disculpes pels retards que Conselleria està duent amb esta qüestió i avançaven que «a partir d’esta setmana es posarien en marxa». La principal causa, que «fa a penes dos mesos que hi ha una nova Conselleria i va coincidir en l’inici de les vacances». Important també és el fet que, fins 2011 el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), era l’entitat encarregada de fer informes sobre regeneració. No obstant, entre 2011 i 2012 l’anterior executiu li va retirar els fons i este Centre va deixar d’elaborar informes per al Govern. Aleshores els informes es redactaven directament des de la Conselleria de Medi Ambient que, en el cas de l’incendi de Pego, no havia demanat res. És, a hores d’ara, quan s’està redactant eixe informe, confirmava el diputat pegolí.
L’incendi de Pego «ha estat el més greu del País Valencià» i per tant «és una prioritat regenerar les muntanyes de Pego perquè és com una prova de cara a les noves polítiques que es volen fer», declarava Josep Nadal. Van transmetre que la nova Conselleria de Medi Ambient vol canviar la filosofia que des de fa 20 anys hi regnava i aposten per la regeneració integral dels boscos. Són conscients, però, que este canvi no es podrà fer de hui per demà.

D’altra banda, el fet que l’època d’incendi ja haja passat i que, amb el canvi de temps, siga més difícil que estos produïsquen, es proposava per part de Ponce la possibilitat que part de la partida destinada a prevenció es destine a regenerar estes muntanyes. Puntualitzava Nadal que, de moment, però, és només una proposta.

A esta reunió també va acudir la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pego, Laura Castellà. Esta lamentava no haver convidada a la mateixa, sinó haver-se assabentat d’ella d’arrapa i fuig, Castellà valorava positivament el que va transmetre el diputat Juan Ponce qui, explica, «va demanar tranquil·litat». Una demanda que compartix i que també demana, en este cas a l’Assemblea de Pego.
Recordava la regidora de Medi Ambient que, des del primer moment, el que ha demanat ha estat l’informe i una cita amb algun alt càrrec de la Conselleria perquè «el que vull és que em reben». Esta demanda sembla ser que ha donat els seus fruits perquè ahir dilluns la van telefonar des de Conselleria per concertar una cita. Esta tindrà lloc dijous 17 de setembre a València amb la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Délia Álvarez i el Secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Àlvaro.

Reiterava Castellà la necessitat que, reunions d’este tipus, entre diputats i associacions o assemblees del poble compten també amb l’Ajuntament de Pego que és l’entitat on tot el poble està representat per poder realitzar un treball més eficaç i eficient.

514 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!