L’ocupació turística ha millorat este estiu a Pego, l’Atzúbia i la Vall d’Ebo

Les cases rurals i els hotels han registrat una mitjana del 60% d’ocupació. Els apartaments turístics s’han situat en el 90%. Signe contrari han tingut les visites a l’oficina de turisme ja que han disminuït un 10% respecte a l’estiu de 2014. No obstant, l’oficina ha doblat el nombre de consultes telefòniques. Així mateix, s’ha incrementat el nombre de consultes per internet.
«Este estiu els empresaris de cases rurals estan esperançats pel creixement en l’ocupació que han tingut als mesos d’estiu, sobretot a l’agost», és el que es trasllada des de l’oficina de Turisme de Pego, l’Atzúbia i la Vall d’Ebo. La raó ve donada perquè pràcticament han doblat l’ocupació respecte a l’estiu de 2014. Detalla Turisme que, de les 2 cases rurals de Pego, 1 de L’Atzúbia i 4 de La Vall d’Ebo la mitjana d’ocupació ha sigut del 60%, a diferència de l’any passat que no arribaren al 30%. Expliquen també des de Turisme que este increment en la demanda pot estar relacionat amb el fet que enguany hi hagut menys oferta de cases rurals i per tant, això ha pogut provocar una millor distribució de l’ocupació turística a les cases de la Mancomunitat.

Els hotels i apartaments turístics han tingut més ocupació, amb un 60% els primers i el 90% els segons.

Les enquestes realitzades a les persones que visiten l’oficina de turisme assenyalen que, la majoria, passa les seues vacances a la zona, en una vivenda llogada, en propietat o d’amics i familiars.

Si l’ocupació turística este estiu ha augmentat a Pego, l’Atzúbia i la Vall d’Ebo, a l’oficina de turisme s’ha donat el fet contrari, ha disminuït el nombre de visitants en un 10%. El motiu ve determinat perquè moltes de les persones que visiten la zona són «reincidents i alguns ens sol·liciten la informació a través del telèfon», apunten des de Turisme. De fet, les consultes telefòniques este estiu s’ha duplicat. També s’han incrementat les consultes virtuals a través de xarxes socials, com facebook.

Les estadístiques revelen que es repetixen els percentatges de nacionalitats turístiques a juliol i agost de 2014. La gran majoria dels turistes nacionals (un 37% del total) són de la Comunitat Valenciana (el 46%) i de Madrid (el 40%). Dels turistes internacionals, un 45% són francesos, un 30% són anglesos, i només un 11% són alemanys, perquè preferixen visitar Pego, l’Atzúbia i la Vall d’Ebo a l’hivern. Destaquen des de Turisme una xifra significativa, l’augment de visites des d’Holanda (7 %) i de Bèlgica (6 %).
651 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!