XXIX VOLTA A PEU A PEGO 2011

El dissabte passat dia 7 de maig es va celebrar la XXIX Vola a Peu a Pego, que desprès de 6 anys celebrant-se en les pistes del Pujol canvià d’ubicació, en aquesta ocasió en el passeig Michel, lloc totalment adequat per a tal event esportiu degut a la seva amplitud Al igual que l’any passat tinguérem amenaça de pluja i es complí; però ens deixà executar el programa de curses previst; a les 5 de la vesprada començaren les curses dels xiquets: benjamins, alevins, infantil i cadets en les seves categories diferenciades per a xics i per a xiques, en BF participaren les xiquetes de Dorsal-19 Aurora Torralba, Rosa Nadal, Maria Sendra, Aitana Femenia i Délia Sendra, en AF Laia Salvà, Amanda Pons, Ada Folquès i Eva Estela. En BM participaren Sergi Bolufer i Carles Company. Xiquets en participaren 58 i xiquetes 59.

A les 7 desprès d’un inoportú xaparró amb calamarsa i tot començà la XXIX volta a peu que per primera vegada en el circuit i degut a les favorables condicions del passeig Michel es realitzaren dues eixides, una en cada banda del passeig per facilitar l’escomençament dels corredors.
En un lloc del passeig es col·locaren els corredors més ràpids, uns 700 i en l’altra els que van més lents uns 500. L’espectacle era digne de veure al haver a una banda i altra del passeig eixa gran quantitat de corredors i corredores, als 16 minuts passaven els primers per contrameta on podien recollir una ampolleta d’aigua, regal de Mas y Mas i als 33 minuts i 11 segons arribava el guanyador a meta, Joan Ramon Pous Pérez, jove corredor d’Oliva que pertany al C.A. Franc Beneyto de Dénia, i darrere d’ell entraren 1.139 corredors/ores, 967 homes i 172 dones, al igual que l’any passat estem notant que el nombre de dones participants no augmenta en el percentatge que seria d’esperar.

Les classificacions quedaren així; guanyador absolut de la prova i també de la categoria sènior Juanra Pous Pérez del C.A. Franc Beneyto amb 33m. 11s. 2on Vicent Mas Lleyda del C.A. Dianium amb 33m. 52s. i 3er Marcelo Vásquez Cortés del C.A. Benidorm VA amb 34m. 8s.
En dones aquestes foren les tres primeres; Maxine Mackinnon VB del C.A. Dianium amb 38m. seguida de Mayca Sala Garcia VA del C.A. Benidorm i 3era la sènior Cristina Roselló Prats del C.A. Llebeig de Xàbia.

No anem a donar les classificacions de totes les categories doncs la llista es faria massa llarga i avorrida, direm que es repartiren 68 trofeus entre ells als guanyadors pegolins en homes Pascual Company Puig amb 38m. 3s. seguit de Fernando Estruch Dominguis, Crhistian Vidal Sendra i Jaume Pérez Pons, en dones Crhistina Thomas de Monte Pego amb 44m. 4s, seguidaa en segon lloc per Adelaida Aguilar Puchol, laura Pascual Pascual i Laura Ivars Llambies, el trofeu Ximo Catarro fou per a Laura Pascual i el de l’equip amb més participant per al C.A. Llebeig de Xàvia amb 55 participants; de l’Atzúvia corregueren Bolta Bordes, Pérez Gomis Manel Ortega ,Pascual Vidal i Penny King a més de Maxim Lorente i el del carret amb el xiquet Fernando Sendra Sastre. Del Dorsal-19, club organitzador, participaren 16 atletes , els tres primers foren Pascual Company Puig, Mykaylo Koval i Jaume Sala.

En quant als primers classificats del circuit desprès de quatre proves són: en homes Marcelo Vasquez de Benidorm amb 4.799 punts, Victor Fernández de Benidorm 4.797 punts els dos VA i Vicent Mas Lleyda del dianium amb 4.795 punts i en dones: Cristina Gomez de Benidorm i Cristina Thomas de Pego amb 4.797 punts, Mónica Mahiques i Dolors Vicente de Dénia amb 4.794 punts i Louis Ambler del corremundos de Teulada amb 4.793 punts.

La classificació per clubs desprès de les quatre carreres queda: 1er C.A. Benidorm amb 45.876 punts, 2on C.A. Safor-CafeMax 45.577 punts i 3er C.A. Franc Beneyto amb 45.205 punts; dels clubs organitzadors el primer i quart de la general és el C.A. Llebeig dee Xàbia

No vull deixar passar l’ocasió de donar les gràcies, apart dels organismes oficials que ens ajuden, ajuntament en les seves regidories d’esports i igualtat d’oportunitats, als comerços i empreses que ho fan segons les seves possibilitats i comence per MASYMAS supermercats de l’avinguda d’Alacant, ARENAS FORNA pedrera d’àrids, De Pedra,taller de pedra natural i artificial, TRANSPORTS CATARRO de gran tradició pegolina, IMA maquinària agrícola, CAFETERIA BALBINO, FERRETERIA BOLUFER, VIATGES ORTOLÀ, CRISTALLS SENDRA, ALUMINIS JAUME, BAR RAFEL, ALUMINIS DOROTEO, LLAVADOR I ENGRASE PEGO, RETOLS CARISO, METALLS CALIUS, ELECTRICITAT BLANCO’S, TOT MADERA, LIDER.COM, BON SALAT I FUSTERIA SEGUÍ, a tots ells gràcies per la seva ajuda.


Acabada la cursa de Pego en la seva XXIX edició, el XV Circuit de Curses Populars de la Marina Alta continua, el dissabte que ve serà en Teulada i organitzada pel C.A. Corremundos, el recorregut de Teulada és prou trencat, sols en observar el terme ja ens podem donar compte del que serà, a Teulada li seguirà Pedreguer i el seu club Cametes Spat, poble ja veterà en l’organització de curses, doncs extraoficialment és més antiga que Pego, tots els estius per festes tenia la seva cursa per a amateurs, serà el dissabte 21 de maig, te un recorregut bastant igualat; però la pujada a la meta es una, curta; però dura rampa, el dia 28 li toca el torn a Ondara, la seva plaça del “Prado” es posa a rebossar de gent, el circuit és prou noble si exceptuem la pujadeta de la torreta, el C.A. Ondara és el seu organitzador; el primer dissabte de juny li toca a la entitat menor de Dénia Jesús Pobre organitzat pel club d’atletisme La Faixa, eixe dia viuen els seus vilatans un dia especial, doncs són més els corredors que habitants te el poble i com és tradicional tanca el circuit la catedral de la Marina Alta, Benissa, poble en el que hi ha que lligar-se be les sabatilles, puix el qui trobe un tram planet no existeix, Benissa és un poble punyeter en això de cercar un trocet de carrer planet, el C.A. Benissa te tot un repte; però una estona amunt i una altra avall s’arriba al final de la cursa i del circuit.

El divendres dia 17 de juny tindrà lloc en el Salo Canor de Teulada la gala final amb el lliurament de trofeus als guanyadors del circuit desprès d’un sopar de germanor de tots els atletes que vulguin assistir. El preu de la gala resulta bastant ecnòmic si tenim en compte el que està passant per ahí.

Ferran Ferrando,
Dorsal-19
467 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!