Èxit rotund de la II Fira de la tapa ‘Pego també tapeja’

Divendres, dissabte i diumenge, els tres dies de Fira el passeig Cervantes va estar ple de gent que no va voler perdre’s l’esdeveniment gastronòmic del mes. El premi degustació a la millor tapa va ser per a ‘Mar i Marjal’ d’Aran bea. El premi presentació se’l va endur ‘Paperina de cuk’ de Bon dia.
Milers de persones –entre 4.000 i 5.000– van passar divendres, dissabte i diumenge per la II Fira de la tapa ‘Pego també tapeja’, l’esdeveniment gastronòmic del mes. Ningú va voler perdre’s les propostes dels 8 bars que hi participaven. Tant va ser així que més d’una vegada es van esgotar les tapes que oferien el que indica que les previsions que els bars havien realitzat, tenint en compte l’experiència de la primera edició, es van quedar curtes. Un altre senyal que ho indica és que, tot i que Creama i Turisme van imprimir mil tiquets més que en la primera fira, esta vegada també van haver de recuperar tiquets dels establiments perquè s’havien esgotat en taquilla.


Imatge de Creama Pego


Diumenge, sobre les 16.30h., podien seure’s a dinar el personal que va treballar a la II Fira de la tapa ‘Pego també tapeja’. Ho van fer a la part alta del passeig Cervantes. De lluny es van poder escoltar aplaudiments en algun moment. Un indicatiu clar de la sensació general de satisfacció pel recolzament rebut per tota la gent que va passar per allí.

El primer dia de fira, el jurat del primer premi a la millor tapa i el millor disseny de tapa, presidit per Evarist Miralles, després de tastar totes i cadascunes de les 8 tapes participants decidia que el Premi Degustació era per a ‘Mar i Marjal’ del bar Aran bea. El premi al millor disseny de tapa va ser per a ‘Paperina de Cuk’ del bar Bon dia.
El portaveu del jurat, Evarist Miralles, destacava que «hem vist un nivell molt elevat de tapes. Pego està en un moment de fer unes tapes importants».
A eixe jurat composat, a més de per Evarist Miralles per Elisa Giner i Carlos ‘Tomasa’, es va decantar per ‘Mar i Marjal’ com a millor tapa perquè «el sabor era molt potent i molt representatiu del poble de Pego». La tapa de presentació, ‘Paperina de Cuk’ «perquè era la més diferent a totes, la manera més diferent per a menjar» una tapa.


Mar i Marjal, d’Aran beaPaperina de Cuk, de Bon dia


Amb un entusiasme desbordat rebia la notícia Encarna, cuinera de Bondia, pel premi a la presentació per ‘Paperina de Cuk’. El disseny va ser idea d’un amic. A partir d’ahí, l’equip del Bon dia va decidir la combinació de sabors i l’acabat.
Maria, la cuinera de l’Aran bea, rebia el premi a la millor tapa per ‘Mar i Marjal’. Se sentia «satisfeta per la faena que hem fet». Explicava que «ens ho hem estat currant, pensant en la terra d’arròs, en la platja de Pego perquè es puga conèixer tot el que és Pego en una sola tapa» i, a la vista està que ho van aconseguir.
Dissabte pel matí, era el torn d’entregar el premi al guanyador del II Concurs de Cartells de la fira de la tapa ‘Pego també tapeja’. L’Agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell, li entregava a Edu Alcina tiquets per a poder degustar les tres tapes de cadascun dels 8 bars participants i una beguda per bar.
719 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!