Visites a la cova del Canelobre per l’Any Internacional de les Coves i el Karst

El 2021 és l’Any Internacional de les Coves i el Karst. És aquest un projecte mundial per a ensenyar a tots sobre aquests recursos naturals d’importància crítica i universal. La Mancomunitat de Turisme de Pego i les Valls s’ha sumat a aquesta celebració organitzant tres visites guiades a la cova del Canelobre. Es faran els diumenges 2 de maig, 6 de juny i 4 de juliol, de les 10 del matí a les 2 de la vesprada.


L’Any Internacional de les Coves i el Karst està organitzat per la Unió Internacional d’Espeleologia (UIS), l’organització internacional per a l’exploració, estudi i protecció de coves i karst, composta per 55 països membres. En aquest any La Unió Internacional d’Espeleologia compta entre els seus socis a més de 100 organitzacions nacionals i internacionals, amb la finalitat de crear oportunitats educatives però també esportives i lúdiques per a augmentar el coneixement global de les coves i el karst.


Els terrenys càrstics cobreixen aproximadament el 20% de la superfície terrestre del planeta. Són més coneguts per les seues coves i els seus paisatges espectacularment inusuals. Malauradament, són poc reconeguts pels seus grans i múltiples valors per a la humanitat. Perquè aquestos terrenys proveeixen aigua per a aproximadament el 10% de la població mundial. Són també un recurs econòmic per les visites turístiques; són l’hàbitat d’espècies animals; i faciliten a la ciència un espai idoni per a la investigació sobre el canvi climàtic, els recursos minerals, l’agricultura i fins i tot la cerca de vida en altres planetes.


Les coves i el karst són molt vulnerables a la contaminació, a l’ús excessiu, la destrucció i la mala gestió perquè habitualment no es coneix i no s’entén bé el món subterrani, segons indica la Unió Internacional d’Espeleologia.


L’any de les Coves i el Karst incloia una cerimònia d’obertura, que s’havia de realitzar a la Seu de la UNESCO el 26 de gener de 2021, però finalment es va celebrar de manera virtual. Els organitzadors preveuen fer un acte de cloenda a la fi de 2021 en la UNESCO.

Qui vulga acudir a les visites a la cova del Canelobre a l’Atzúbia, podran acudir-hi directament. Les visites es faran en grups de fins a sis persones cada 15 minuts. El preu de l’entrada serà de 2 euros per a les persones adultes i un per a les persones de 5 a 10 anys.650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!