Urbanisme aplicarà en 2024 nous criteris per tal de sancionar i regularitzar les obres il·legals

La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha anunciat la incorporació d’una nova tècnica que estarà al front del departament, la qual cosa suposarà certs canvis en la manera de treballar i comportarà l’assoliment de nous objectius. En 2024 es pretén reduir les obres il·legals al màxim i resoldre el 100% de les peticions de llicències d’obres que es presente al llarg de l’any.

Segons la regidora, Urbanisme ha detectat que en 2023 les obres realitzades són de construccions cada vegada més grans, i en moltes ocasions no tenen llicència. S’estima que hi ha entre 90 i 100 infraccions urbanístiques a l’any a Pego. Doncs bé, Castellà ha marcat un abans i un després de la incorporació de la nova arquitecta municipal, Marina Pascual Perepérez, qui va prendre possessió ahir del seu càrrec. Segons ha manifestat la regidora en roda de premsa, a partir del 2024 s’aplicarà nous criteris que suposaran sancions d’un 5% del pressupost de l’obra, a més d’haver de demanar els permisos corresponents, pagar les taxes i impostos que pertoca i regularitzar la situació. En cas que això no siga possible, hi haurà multes per al constructor i promotor de l’obra.

L’oficina municipal d’Urbanisme rep entre 480 i 500 peticions de llicència d’obra a l’any. Castellà indica que enguany s’espera que en siguen unes 500. D’elles, el 70% són llicències d’obra menor. I fins ara tan sols es resol el 60% dels expedients de sol·licitud. És a dir, cada any es queden pendents o no arriben a temps unes 200 peticions de llicència d’obres. L’edil afirma que la nova arquitecta municipal ha mostrat tindre uns criteris «contundents» al respecte. L’objectiu és agilitzar les gestions amb Urbanisme i donar resposta «en temps de l’obra» a totes les peticions.

Un altre dels aspectes destacats per la regidora ha estat la gran demanda de permisos per a instal·lar plaques solars. Són la principal causa de l’augment d’expedients de sol·licituds a l’Ajuntament de Pego i ara per ara representen la major part de les peticions de llicència d’obra major. Laura Castellà considera que és un fet molt positiu per al municipi.

716 Visites
Hola!!