Unanimitat per a demanar que Pego siga inclós en la declaració de zona catastròfica

Equip de govern i oposició es van posar d’acord ahir durant el plenari extraordinari d’urgència i tots van votar a favor de sol•licitar la inclusió del municipi de Pego en la declaració de zona catastròfica, després dels 323 litres per metre quadrat que van caure entre la nit de dijous i el matí de divendres passat i que han causat nombroses destrosses en camins rurals i algunes cases privades. Dimarts, poc després de passades les 8’30 del matí s’aprovava per unanimitat, en el plenari extraordinari d’urgència, sol•licitar la inclusió del municipi de Pego en la declaració de zona catastròfica, després de les fortes pluges registrades durant dijous i divendres de la setmana passada. En total es registraven 323 litres repartits en 180 l/m2 dijous i 143 l/m2 divendres. Un fet que va provocar que Pego quasi es quedés aïllat totalment pel desbordament dels diferents barrancs, rambles i rius que el rodegen.

L’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà explicava que la inclusió de la localitat en la zona catastròfica implicaria obtenir una sèrie d’ajudes per a reparar els mals que ha provocat la pluja en múltiples camins rurals i béns materials privats.

Tots els danys, municipals i ciutadans, estan sent, en aquests moments, avaluats detalladament pels tècnics de l’ajuntament. Així mateix recordem que les persones damnificades poden passar per la segona planta de l’ajuntament, departament d’urbanisme, per a sol•licitar les ajudes i l’avaluació oportuna. Molta és la feina, per tant, que encara queda per fer per a poder recollir tota aquesta informació.

El tràmit d’inclusió de Pego en la zona catastròfica és necessària perquè, si en un moment donat el Govern Central declara la Marina Alta com a tal, el municipi siga tingut en compte, tot i que els danys no han estat tan intensos i dramàtics com El Verger, Beniarbeig, Els Poblets, Calp, Dénia, etc, assenyalava el portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils.

Per part del grup socialista Andreu Dominguis va ser el portaveu aquesta vegada perquè ell va estar en primera línia d’ajuda. Les seues àrees, Agricultura, Medi Ambient i Aigües han estat directament afectades pels efectes de les pluges. L’edil indicava que la normalitat ja estava quasi restablerta, ja que queden pocs punts en molt males condicions. Assenyalava també Dominguis que alguns tècnics oculars del Ministeri havien estat observant els barrancs i rambles per avaluar la seua situació.

Pascual Garcia, portaveu del grup Ciutadans de Pego s’adheria a les explicacions donades per Cambrils i Dominguis, destacant, per damunt de tot el treball dels treballadors municipals i de la gent que voluntàriament també va col•laborar en les tasques de neteja i normalització de la situació.

Per la seua banda, la portaveu del grup popular Maite Ferràndiz, demanava a l’equip de govern per què no s’havia fet una reunió prèvia amb l’oposició per a informar sobre els continguts detalls del plenari. Tot i això, declarava Ferràndiz que és normal que en situacions com les viscudes el cap de setmana anterior el govern municipal actue sense dilacions.

Per últim l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, informava als representants polítics els fruits de la reunió urgent que va tenir lloc dilluns entre el president de la Diputació Provincial i els alcaldes de les poblacions més afectades per les pluges. La Diputació i la Conselleria d’Agricultura s’encarregaran de la reparació de camins rurals. Els ajuntament de les infrastructures dins el casc urbà. D’altra banda, el Consell es faria càrrec de les indemnitzacions a les persones, prioritzant aquelles que s’han quedat sense casa, a continuació les ajudes es destinarien a aquelles persones que hagen patit pèrdues materials de menor quantia.

374 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!