Una altra rapaç ratera mor electrocutada a la marjal de Pego

El parc natural és una zona catalogada per la Unió Europea com Zona d’Especial Protecció per a Aus, més coneguda com a ZEPA. Així mateix un exemplar de tortuga europea s’ha soltat a l’aiguamoll. Els agents mediambientals han arreplegat novament un exemplar d’aligot, buteo buteo, una espècie que està protegida i catalogada com d’interès especial pel Reial Decret 439 de 1990 del catàleg nacional d’espècies amenaçades, com la resta de rapaços. El problema de les morts d’aus protegides per electrocutat, ha dut a què recentment s’haja aprovat un altre Reial Decret de 2008 relatiu a línies elèctriques en les ZEPA (Zones d’Especial Protecció d’Aus), però que només s’aplica a noves línies, amb la qual cosa pareix un disbarat el que hi hagen zones ZEPAS sense que s’hagen corregit o soterrat estes perilloses línies elèctriques almenys on les administracions són coneixedores de la importància que tenen per a les aus.

Els agents mediambientals encarregats de vigilar la zona del parc natural de la Marjal, una vegada arreplegat el cadàver d’aligot, van procedir segons el seu protocol a realitzar els esbrinaments del propietari i condicions de la línia i els seus suports (pals) per a informar i, si és el cas, denunciar estos fets, de cara a la seua modificació o aïllament, que consisteixen en treballs relativament senzills havent-hi diferents alternatives, des de la més senzilla amb l’aïllament plàstic dels conductors, passant per la modificació de la creu o el soterrament de la línia.

Canviant de tema, però quedant-nos a la Marjal, hem de dir també que s’ha procedit a la solta d’un exemplar de tortuga europea.

557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!