Un incendi calcina una àmplia zona de matollar entre la Vall d’Ebo i la Vall d’Alcalà

Les flames, l’origen de les quals es desconeixen, van afectar l’àrea que limita les dos poblacions i que rep el nom de Pas Calvo.
Un incendi va calcinar ahir una àmplia zona de matoll en el que es coneix com Pas Calvo, situada entre els termes municipals de Vall d’Ebo, Vall d’Alcalà i l’àrea de Pla de Petracos.

Segons el Centre de Coordinació d’Emergències, les flames van començar al voltant de les 15 hores en esta zona muntanyosa i abrupta de l’interior de la comarca i immediatament es van propagar a causa del fort vent que bufava en la zona.

En les tasques d’extinció van participar huit mitjans aeris, tres brigades forestals, tres autobombes i tres camions de bombers del Consorci de la província d’Alacant.

La ràpida actuació dels mitjans aeris va impedir que l’incendi es propagara cap a altres zones muntanyenques i que arribara al terme municipal de la Vall d’Alcalà, que delimita amb el de la Vall d’Ebo.

De fet, al voltant de les 19.30 hores, els avions i helicòpters es van retirar del lloc perquè el foc estava estabilitzat encara que es van quedar els mitjans terrestre per a refrescar la zona i evitar que hi haguera rebrots.

A última hora d’ahir continuaven desconeixent-se les causes que van provocar l’incendi en esta zona de l’interior de la Marina Alta, encara que s’estaven investigant. Tampoc se sabia l’extensió de l’àrea afectada per les flames.
631 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!